Şi bătuţi, şi fără bani!

0
443

Chindia Târgovişte – FC Municipal Baia Mare 3-1 (1-0)

Cam aşa am putea caracteriza în acest moment situaţia jucătorilor echipei FC Municipal Baia Mare. Dacă la un moment dat se vorbea de promovarea în Liga 1, acum ne întrebăm, nu numai noi, dacă formaţia lui Dorin Toma şi Cristian Bogdan va duce la bun sfîrşit această ediţie de campionat.
Lucrurile se complică din ce în ce mai mult la gruparea de sub „Dealul Florilor”, există restanţe mari salariale, de aproximativ patru luni, jucătorii nu au efectuat antrenamente două zile la rînd din cauza acestor întîrzieri şi un pic a lipsit să nici nu meargă în deplasarea de la Târgovişte. Şi, colac peste pupăză, FC Municipal Baia Mare a ajuns abia la 3 dimineaţa la destinaţie, în deplasarea din Dâmboviţa, jucătorii au dormit aproximativ cinci ore şi, de la 11 hai, au avut meci. În aceste condiţii este greu să le ceri rezultate acestor jucători minunaţi, care au dus echipa în play-off, iar de obiective măreţe ce să mai vorbim. Trăim cu speranţa că lucrurile se vor îndrepta la FC Municipal, echipă care la finalul lui octombrie 2015 a adus Steaua în Baia Mare şi în jur de 15.000 de spectatori. Dintr-o grupare respectată şi de care s-a vorbit la superlativ, acum FC Municipal este la un pas de a cădea în prăpastie. Probabil că şi strategia nu a fost bine pusă la punct, probabil că şi deciziile au fost luate greşit în anumite momente, cert e că gruparea de ligă secundă nu se află pe drumul cel bun. Ar mai fi probabil multe de spus şi să punem multe întrebări, dar ne-am dori ca şi aceşti băieţi să fie recompensaţi pentru rezultatele frumoase din acest sezon.
Revenind la partida din prima etapă a play-off-ului, de la Chindia, chiar dacă jucătorii nu s-au prezentat în condiţii normale la acest joc, aceştia au făcut o partidă bună şi puteau chiar să spere la un rezultat pozitiv. Dar lipsa de concentrare din anumite momente, pusă şi pe seama oboselii, a făcut ca cele trei puncte să rămînă sub Turnul Chindiei. Gazdele au deschis scorul în minutul 24, Stoica a şutat de la marginea careului, Ormenişan a respins în lateral şi Cherchez a reluat cu capul la colţul scurt: 1-0. Oaspeţii nu au acuzat şocul şi în minutul 58 au restabilit egalitatea. Vasile Pop primeşte o pasă pe culoar şi trimite un şut la colţul lung din careul mare: 1-1. Numai că, extrem de rapid, FC Municipal a încasat golul secund. După doar două minute, Liviu Mihai a înscris un eurogol, de la 18 m, la vinclu: 2-1. Nu trec decît alte două minute şi soarta celor trei puncte era pecetluită. D. Popa a scăpat singur cu Ormenişan şi a trimis, pe lîngă acesta, în poartă: 3-1. Aşa s-a scris istoria acestui meci şi a acestei deplasări, situaţie cu care sperăm ca FC Municipal Baia Mare să nu se mai confrunte. • Chindia Târgovişte: Meilă – Pătru, B. Dinu, Vătavu, Martac – Neniţă (76 Nisipeanu), Honciu (81 Voinea), L. Mihai, Stoica – Cherchez (84 Vasile), Popa. Antrenor: Nicu Croitoru. • FC Municipal Baia Mare: Ormenişan – Străuţ, Oltean, Ilie, Aniţoiu – Sîrbu (46 Jurj), Daminuţă, Balaure – Vasilache, Codoban (72 Păcurar) – V. Pop. Antrenori: Dorin Toma şi Cristian Bogdan. • Arbitri: Mircea Ardelean (Arad) – Andrei Nicolae Chiţoiu (Timişoara), Călin Cimponeriu (Lugoj). Rezervă: Adrian Frăţilă (Vadu Pasii). Observator FRF: Constantin Constantinescu (Slatina), Marian Deaconu (Ploieşti).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.