Ţigări de contrabandă ascunse în bordul şi scaunele unui autoturism

0
646

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 18.620 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 150.000 de lei, transportate cu două autoturisme.
În 7 aprilie a.c., în jurul orei 19.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, jud. Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în România cetăţeanul maghiar Istvan B., în vârstă de 33 de ani. Acesta conducea un autoturism marca Audi, înmatriculat în România.
Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului.
Astfel, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, într-un loc special amenajat în portbagaj, în bara din spate, bord şi scaunele din faţă, 3.650 de pachete cu ţigări de diferite mărci (Roth­mans şi Jin Ling), în valoare de 16.425 de lei, pe care şoferul a încercat să le introducă în România şi să le sustragă de la controlul vamal.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 7.000 de lei, a fost confiscat. Totodată, lucrătorii vamali l-au amendat pe cetăţeanul maghiar cu suma de 7.500 lei.
Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.
Pe raza localităţii Crăciuneşti, lucrătorii noştri au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism, marca Logan, înmatriculat în România.
Şoferul autovehiculului a ignorat semnalele regulamentare continuându-şi deplasarea, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea acestuia.
După aproximativ 100 de metri, şoferul a virat pe o stradă secundară, unde a abandonat maşina.
S-au dispus măsuri specifice de cercetare a zonei în vederea reţinerii conducătorului auto,  iar în autovehiculul abandonat au fost observate mai multe colete cu ţigări. Maşina a fost dusă la sediul poliţiei de frontieră  pentru efectuarea unui control amănunţit şi s-a constatat că în interior erau 30 de baxuri cu ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, care conţineau 14.970 de pachete cu ţigări.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 133.500 de lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.