Alessia Bumb, între germană şi canto

0
930

Alessia Dragoş Bumb are 17 ani şi învaţă la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Baia Mare. Deşi studiază la o clasă cu profil intensiv de limba engleză, tânăra a ajuns să facă performanţă şi la limba germană.
În această lună, va participa la Faza Naţională a Olimpiadei de Limba Germană. În acelaşi timp, tânăra se declară pasionată de muzică. Vrea să aibă rezultate deosebite şi în acest domeniu, mărturisind că ar sta toată ziua pe scenă. Tocmai de aceea, Alessia Bumb şi-a propus să-şi încerce şansele la X-Factor. Tânăra va urca şi pe scena Festivalului de Muzică Uşoară „Ursuleţul de Aur”.
R: Cum ai ajuns să fii pasionată de limba germană?
A.B.: Am stat doi ani în Germania când eram mică. De atunci am învăţat mai bine limba germană. În plus, am urmărit programele TV în limba germană pentru a mă familiariza cu această limbă. Am avut ca inspiraţie şi melodiile cântate de formaţia Tokio Hotel. Am învăţat piesele lor şi aşa am ajuns să cunosc limba germană.
R: Ce rezultate ai obţinut la limba germană?
A.B.:  Anul trecut, am luat premiul al II-lea, la Olimpiada Judeţeană de Limba Germană, iar în acest an m-am clasat pe locul întâi, astfel încât m-am calificat pentru faza naţională a Olimpiadei de Limba Germană.
R:  Cu muzica de când ai început?
A.B.: De când eram mică îmi plăcea să cânt. Nu ştiu dacă neapărat e o moştenire de familie. Bunicul meu e în corul din Finteuş. Îmi place foarte mult să fiu pe scenă şi mă ajută acest lucru. Am zis că mi-ar plăcea să fiu tot timpul pe scenă să cânt. E o fericire pe care nu o ai nicăieri. Am făcut şi volei, dar nu era la fel.
R: În domeniul muzical ce planuri ai?
A.B.: M-am înscris la preselecţiile pentru X-Factor, în 9-10 mai. La preselecţii voi cânta mai multe melodii. Una va fi în limba germană. La X-Factor mai am un prieten care vine şi el. Voi participa şi la „Ursuleţul de Aur”.
R: Cu cine te pregăteşti pentru muzică?
A.B.: Studiez la Liceul de Arte, cu profesoara Cristina Ioan şi la Palatul Copiilor, cu profesoara Adriana Diaconu.
Mulţumim.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.