Scandal pe strada Păltinişului din Baia Mare

0
684

Sâmbătă, la ora 20:33, poliţia a fost sesizată că pe strada Păltinişului din municipiul Baia Mare a avut loc o altercaţie între două grupuri de persoane de etnie romă.
La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Poliţiei mun. Baia Mare care au constatat că nu sunt persoane rănite în altercaţie. Dar simpatizanţii scandalagiilor s-au coalizat cu aceştia pentru a-i susţine în raport cu forţele de ordine. În aceste condiţii, au fost alertate efective suplimentare din cadrul Poliţiei mun. Baia Mare, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş care, acţionând în sistem integrat, au intervenit pentru extragerea elementelor turbulente din masa de susţinători, estimată la momentul intervenţiei la circa 150 de persoane. Intervenţia forţelor de ordine, legitimă de altfel, a generat nemulţumirea susţinătorilor celor două grupuri de persoane, rude între ele, care, pentru a-şi proteja apropiaţii, au început să se manifeste activ agresiv cu poliţiştii şi jandarmii. Aşteptările lor au fost înşelate de acţiunea concertată a forţelor de ordine, care au identificat şi extras din mulţime persoanele aparent vinovate de apariţia, întreţinerea şi dezvoltarea conflictului, astfel că, după executarea a patru focuri de armă în plan vertical, suspecţii au fost imobilizaţi şi transportaţi la sediul poliţiei pentru cercetări. În momentul evacuării persoanelor bănuite de actele de tulburare, susţinătorii au aruncat cu pietre în autovehiculele poliţiei şi jandarmeriei, avariindu-le. Se fac cercetări pentru infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar în funcţie de evoluţia cercetărilor, vor fi cercetări şi cu privire la alte fapte. Pentru prevenirea oricăror manifestări contrare normelor de convieţuire socială, se acţionează în sistem integrat, în zona str. Păltinişului. A fost constituit un dispozitiv compus din poliţişti şi luptători SAS din cadrul Poliţiei Române, militari jandarmi şi poliţişti locali, care sunt în măsură să intervină pentru înlăturarea, încă din fază incipientă, a oricărei manifestări antisociale.
• Trei băimăreni, în vârstă de 41, 42 şi 53 de ani, bănuiţi de generarea stării conflictuale, au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.