7.180 pachete cu ţigări de contrabandă confiscate

0
400

Sâmbătă, în cadrul unei acţiuni organizate pe raza oraşului Vişeu de Sus, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada 22 Decembrie. În urma controlului autoturismului, poliţiştii au găsit în portbagaj 4.960 pachete cu ţigări netimbrate în România. Conducătorul auto şi un pasager, ambii de 21 de ani, domiciliaţi în comuna Petrova, sunt cercetaţi de poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.
Tot sâmbătă, poliţiştii Biroului Judeţean Poliţie Transporturi Maramureş au efectuat controale în trenurile de călători şi în zona limitrofă căilor ferate. Astfel, în trenul care circula pe relaţia Vişeu de Jos – Sighetu Marmaţiei, poliţiştii au găsit ascunse 1.340 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.
Alte 880 pachete cu ţigări de contrabandă au fost confiscate de poliţiştii din Bogdan Vodă, Dragomireşti, Baia Sprie, Sighetu Marmaţiei şi de cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice.
Toate persoanele identificate sunt cercetate acum sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

Combaterea comerţului ilicit – 41 de dosare penale şi amenzi însumînd 184.975 lei

În perioada 14-17 aprilie, poliţiştii maramureşeni au executat 54 de acţiuni pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică, protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit cu mărfuri alimentare, specifice sărbătorilor pascale şi protejarea bugetului consolidat al statului. Au fost verificate mai multe societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate, specializate în comerţul cu produse alimentare, fructe şi legume sau băuturi alcoolice.
În cadrul activităţilor, au fost constatate 44 de infracţiuni şi au fost înregistrate 41 de dosare penale. Totodată, au fost constatate 595 de fapte contravenţionale, din care 32 de natură economică, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 184.975 lei. De asemenea, poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de aproape 7.000 lei.

Tentative de înşelăciune, dejucate de vigilenţa cetăţenilor

Escrocii continuă să contacteze telefonic cetăţenii şi să încerce să-i înşele prin metoda „accidentul”. Din fericire se întâmplă să nimerească şi oameni informaţi şi vigilenţi care au înţeles cât de important este să verifici informaţiile primite şi să previi astfel acţiunea infractorilor.
Duminică, 17 aprilie, Po­liţia Baia Mare a fost sesizată despre înregistrarea a două tentative de înşelăciune prin metoda „accidentul”. La interval de câteva ore, două femei din Baia Mare au fost apelate telefonic de persoane necunoscute care s-au prezentat a fi medici şi care au relatat că rudele acestora au fost rănite grav în evenimente rutiere.
În primul caz, femeii apelate i s-a solicitat suma de 40.000 lei, necesară transportului nepoatei sale la un spital din Bucureşti, pentru a fi supusă unor intervenţii chirurgicale urgente.  În cel de-al doilea caz, doamna apelată ar fi trebuit să remită suma de 7.000 euro, pentru aceeaşi poveste, inventată pe numele nurorii ei.
Din fericire, ambele persoane apelate au verificat informaţiile prezentate de „aşa-zişii medici” şi au aflat astfel că acestea nu sunt reale. Ele au alertat poliţia, care efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor necunoscute şi cercetarea lor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înşelăciune.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.