Din 1 mai 2016 în Baia Mare, reducere de 60% la apă şi canalizare pentru familiile cu venituri mici

0
564

• Primarul Cătălin Cherecheş vine cu o nouă iniţiativă în faţa Consiliului Local •

La şedinţa aferentă lunii aprilie, aleşii locali băimăreni vor avea pe borderou un nou proiect de hotărâre iniţiat de primarul Cătălin Cherecheş, prin care se propune sprijinirea familiilor cu venituri mici din Baia Mare.
Este vorba de subvenţii pentru serviciile de apă şi canalizare pentru cei care nu depăşesc la venituri lunare suma de 650 de lei. Practic, administraţia băimăreană va suporta contravaloarea a 3 metri cubi de apă şi canalizare pentru fiecare membru al familiei al cărei venit nu depăşeşte acest venit. La un consum mediu estimat, ar fi vorba aproximativ de 60% din valoarea facturii pe care administraţia băimăreană ar urma să o suporte pentru fiecare familie care se încadrează în acest proiect. Consumul peste limita astfel subvenţionată se va suporta de către utilizator. Primarul Cătălin Cherecheş propune această măsură pentru a veni în sprijinul cetăţenilor cu venituri mici, iar după ce proiectul va fi aprobat de aleşii locali, va intra în vigoare începând cu data de 1 mai 2016.
Legislaţia în vigoare permite autorităţilor locale să vină în sprijinul categoriilor cu acces limitat la resursele economice şi pentru care se pot acorda subvenţii de la bugetul local pentru acoperirea unei părţi din costurile serviciului de alimentare cu apă şi canalizare. Din 1 mai, băimărenii al căror venit mediu net pe familie nu depăşeşte suma de 650 de lei vor beneficia gratuit de 3 metri cubi de apă şi canalizare pentru fiecare membru al familiei. Cetăţenii care îndeplinesc cerinţele pentru a putea beneficia de acest sprijin vor trebui să depună o solicitare la Serviciul Public de Asistenţă Socială (SPAS) în care vor trebui să menţioneze componenţa familiei, veniturile membrilor şi bunurile mobile şi imobile deţinute, pentru care se vor depune şi acte doveditoare.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare:
„Ne dorim să venim în întâmpinarea cetăţenilor care înregistrează venituri mici şi întâmpină poate probleme în achitarea facturilor pentru serviciile atât de necesare pentru fiecare dintre noi, cum este apa şi canalizarea. Legea ne permite să oferim subvenţii pentru serviciile de furnizare a apei potabile şi canalizare pentru categoriile de persoane care nu înregistrează venituri sau al căror venit este unul minim. Am gândit un proiect prin care vom subvenţiona, pentru fiecare membru al familiilor care pot beneficia de acest ajutor, trei metri cubi de apă şi canalizare. Este modul în care noi, autoritatea locală, venim în sprijinul cetăţenilor care întâmpină greutăţi. Am convingerea că aleşii locali vor înţelege necesitatea acestui proiect şi vor veni alături de mine în acest demers de a-i sprijini pe cetăţenii oraşului nostru”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.