Lecţie de gastronomie

0
441

Pentru câteva ore, elevii din clasele a VI-a şi a VII-a de la Şcoala Gimnazială „Dr. Victor Babeş” din Baia Mare (secţia germană) au pătruns în tainele unei alimentaţii sănătoase.

Micuţii au luat parte la o lecţie de gastronomie în care au învăţat cum se pregăteşte mâncarea sănătoasă şi plină de vitamine. Ora de gătit s-a desfăşurat într-un local din Baia Mare, care promovează un stil de viaţă sănătos, printr-o alimentaţie echilibrată şi bogată în nutrienţi. Într-o prima fază, elevii au degustat vlăstari de floarea soarelui cruzi (bogaţi în fosfor, calciu, fier, cupru, potasiu, magneziu, vitamina D şi proteine complexe), iar mai apoi, un fresh cu portocale. În cea de-a doua etapă, copiii au învăţat cum se prepară pasta de humus (din boabe de năut fiert, pe care le-au degustat înainte). Partea cea mai interesantă pentru elevi a fost aceea în care au preparat chiar ei pasta de humus. La final, fiecare elev a primit reţeta scrisă pentru a putea găti şi acasă, împreună cu părinţii, pastă de humus. Ei au mărturisit că preparatele pe care le-au încercat li se par foarte gustoase şi, cel mai important, foarte sănătoase.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.