O băimăreancă, condamnată la închisoare pentru contrabandă

0
570

Miercuri, 20 aprilie, poliţiştii au desfăşurat activităţi pentru identificarea şi depistarea persoanelor pe numele cărora instanţa a emis mandate de executare a unor pedepse privative de libertate. Ei au identificat o băimăreancă, în vârstă de 53 de ani, condamnată la executarea unei pedepse de 6 ani şi 8 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de contrabandă.
Băimăreanca a fost depusă în penitenciar, unde îşi va executa pedeapsa.

Furt, cu un prejudiciu în valoare de 20.000 lei, soluţionat de poliţişti

În data de 16 aprilie a.c., o sigheteancă a sesizat poliţia cu privire la comiterea unui furt. Ea a declarat că, în perioada 14-16 aprilie a.c., prin folosirea de chei potrivite, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa, de pe strada Valea Hotarului, şi au sustras mai multe articole de îmbrăcăminte şi bijuterii. Valoarea prejudiciului reclamat a fost de 20.000 lei.
În urma activităţilor de documentare efectuate, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Sighetu Marmaţiei au identificat o tânără, de 30 de ani, din satul Crăciuneşti, comuna Bocicoiu Mare, bănuită de comiterea faptei. Jumătate din prejudiciul cauzat a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.
Poliţiştii continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitei.

Poliţiştii au confiscat aproape 60 mc de lemn

În urma unor activităţi desfăşurate, poliţiştii au prins în flagrant 3 persoane, care tăiau ilegal arbori, pe raza comunei Remeţi, iar la Borşa au depistat un bărbat, care transporta lemn, fără a avea documentele legale.
În cadrul activităţilor desfăşurate pe raza localităţilor Remeţi, Săpânţa şi Câmpulung la Tisa, poliţiştii din Sarasău şi Borşa au controlat 6 mijloace de transport şi 2 exploatări forestiere. Ei au constat o infracţiune şi trei contravenţii şi au confiscat aproape 40 mc lemn, de esenţă fag, şi două motoferăstraie mecanice.
În Remeţi, pentru că au tăiat ilegal lemne, 3 bărbaţi s-au „ales” cu dosar penal
În locul numit „Nula”, de pe raza comunei Remeţi, au fost prinşi în flagrant trei bărbaţi din localitate, în timp ce tăiau lemn de fag, verde şi nemarcat. În urma verificărilor, poliţiştii au găsit şi confiscat 21 de arbori, în valoare de 5.500 lei. În cauză s-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori.

În Borşa – transport de lemne fără documente

La Borşa, poliţiştii au acţionat pe drumurile publice din oraş pentru a verifica dacă se respectă prevederile legale în domeniul transportului de material lemnos. Astfel, în jurul orei 20.30, pe strada Libertăţii, a fost identificat un bărbat, de 30 de ani, din Moisei, ce transporta cu un autovehicul aproape 18 mc lemn de esenţă răşinoase. Întrucât bărbatul nu a prezentat avizul de însoţire, materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Alpina Borşa, iar şoferul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 5.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.