Egal cu… cîntec

0
510

Masculin. Liga Naţională. Play-Out: • HCM Minaur Baia Mare – HC Vaslui 29-29 (18-17)

HCM Minaur Baia Mare a obţinut doar un punct din disputa de pe teren propriu cu HC Vaslui, 29-29 (18-17), din cadrul etapei 4 a play-out-ului.
Oaspeţii au egalat la ultimul atac, din şapte metri, iar în ultimele 30 de secunde gazdele au avut atacul şi s-au grăbit să arunce la poartă. Albert Cristescu a aruncat pe lîngă poartă cînd mai erau 10 secunde şi Minaur nu se afla în pre-pasiv. Acelaşi jucător a faultat şi la atacul vasluienilor, s-a dictat meritat şapte metri, din care s-a marcat. Nu am înţeles ultimul atac al băimărenilor, care nu aveau pentru ce să se grăbească, cînd conduceau cu un gol. Pe noi ne duce gîndul că acest meci, probabil, aşa a trebuit să se termine, în special pentru pariuri, ceea ce ar fi un lucru foarte grav. Nici la meciuri de juniori nu cred că se tratează aşa o asemenea fază, iar la experienţa jucătorilor noştri greşeala este impardonabilă. Totuşi, este bun şi un punct, ce menţine formaţia de pe Valea Roşie pe locul secund, cu un avans de opt puncte faţă de CSM Ploieşti şi nouă tocmai de adversarul băimărenilor de sîmbătă. În ultima etapă din turul play-out-ului, HCM Minaur se va deplasa la CSM Ploieşti, unde, cu o victorie, şi-ar asigura în proporţie mare salvarea de la retrogradare.
Debutul meciului aparţine oaspeţilor, care, după primele cinci minute, aveau plus doi pe tabelă – 2-4. Diferenţa va creşte după alte cinci minute – 4-8, dar peste şase minute Minaur va egala situaţia – 10-10. Echilibrul se menţine şi în minutele următoare, însă gazdele vor avea pentru prima oară avantaj de două goluri cu cinci minute înainte de finalul primei părţi – 16-14, iar la jumătatea partidei tabela indică 18-17 în favoarea echipei antrenate de Raul Fotonea. Partea secundă se derulează sub acelaşi semn, al echilibrului, pînă la jumătatea ei. În minutul 46, Minaur se distanţează clar pe tabelă, avînd un avans de patru goluri – 26-22. Oaspeţii se apropie la un singur gol în min. 56 – 27-26, pentru ca Hagiu să egaleze la 28, profitînd şi de omul în plus, Bera luînd o eliminare absurdă. Sabou îşi readuce echipa în avantaj, Răzvan Pop îşi salvează coechipierii cu o paradă senzaţională şi Minaur are atacul în ultimele 30 de secunde. Fotonea cere time-out, dar jucătorii săi tratează atacul cu superficialitate, Cristescu aruncă de pe inter cînd echipa sa nu se afla în pasiv. 9 secunde pentru oaspeţi pentru a pleca cu un punct din polivalenta băimăreană. Ceea ce se şi întîmplă, Cristescu făcînd o nouă gafă de începător, faultînd şi arbitrii dictînd 7 m, transformat de Hagiu. • Sala polivalentă „Lascăr Pană”. Spectatori, aproximativ 500. • Arbitri: Bogdan Dordea (Sibiu) / Marian State (Buzău). • Aruncări de la 7 m: 4-4 (transformate: 3-3; au ratat: Sadoveac, respectiv Soare). Minute de eliminare: 4-4.
• HCM Minaur Baia Mare: R. Pop (10 intervenţii, a apărat un 7 m), Simulescu (1) – Sadoveac 10 (3 din 7 m), Popescu 7 (1), Cristescu 3, Sabou 3, Mureşan 3, Buşecan 2, Marta 1, Bera, Mihai, Tălmaciu, Diaconu, Scarlat. Antrenor: Raul Fotonea.
• HC Vaslui: Pralea (7 intervenţii), Stănescu (2 intervenţii, a apărat un 7 m) – Hagiu 11 (2 din 7 m), G. Bujor 6, Soare 4 (1), Roşu 3, Hrimiuc 2, Polocoşer 2, M. Sandu 1, M. Bujor, Pasere, Moldovanu, Anton, Barac. Antrenor: Sandu Iacob.
Rezultatele etapei 4: HCM Minaur Baia Mare – HC Vaslui 29-29; CSU Danubius Galaţi – CSM Focşani 22-27; ACS Energia Târgu Jiu – CSM Ploieşti 22-22.

clasament minaurEtapa viitoare (miercuri, 27 aprilie): HC Vaslui – CSU Danubius Galaţi; CSM Ploieşti – HCM Minaur Baia Mare; CSM Focşani 2007 – ACS Energia Târgu Jiu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.