Trei puncte pentru Tomiţă!

0
744

FC Braşov – FC Municipal Baia Mare 2-3 (1-1)

FC Municipal Baia Mare a repurtat prima victorie din play-off, învingînd pe terenul lui FC Braşov cu scorul de 3-2 (1-1), succes ce i-a fost dedicat fostului antrenor al grupării Dorin Toma, care s-a retras de la echipă doar cu o zi înaintea disputei de sub Tîmpa.
Jucătorii, coordonaţi de pe margine de secundul Cristian Bogdan, au făcut un joc excelent, în special de la mijloc în sus, şi după ambiţia şi dăruirea ce i-a caracterizat în acest meci cele trei puncte sînt absolut meritate. O victorie care le dă moral pentru etapele viitoare şi care sperăm că a adus o descătuşare în tabăra băimărenilor, în ciuda tuturor problemelor financiare cu care se confruntă.
Disputa de sub Tîmpa a început excelent pentru oaspeţi, Sîrbu (minutul 4) prinzînd un şut de excepţie de la 30 m, care l-a lăsat fără replică pe Iacob: 0-1. Reuşită după care jucătorii au afişat un tricou pe care scria „Pentru tine Toma”. FC Municipal îşi majorează avantajul în minutul 32, prin lovitura trimisă de Oltean în urma unui corner, dar golul este anulat pe motiv de fault la portar. Pe imaginile tv se vede clar că portarul, dacă este incomodat, e de un coechipier. Deci, gol perfect valabil anulat inutil. La ultima fază a primei părţi braşovenii vor restabili egalitatea. Avram execută o lovitură liberă de la 18 m, Bota scoate miraculos, balonul sare în bară, iar de aici la Pană, care reia în poarta goală: 1-1. Partea secundă debutează, în schimb, cum nu se poate mai prost pentru oaspeţi. În min. 51, Andor centrează din corner, Matei atacă colţul scurt şi cu o lovitură de cap trimite balonul la colţul lung: 2-1. Băimărenii nu au acuzat şocul primirii celui de-al doilea gol şi în minutul 66 vor reintra în meci. Codoban, fostul jucător al stegarilor în turul de campionat, trimite o diagonală perfectă (la prima atingere de balon) pentru Sîrbu, acesta scapă singur cu Iacob şi înscrie pe lîngă portar: 2-2. Cu patru minute rămase din timpul regulamentar, FC Municipal va da lovitura de graţie. Păcurar pătrunde în careu de pe partea stîngă, trece de un adversar, şutează tare în faţa porţii şi Giurgiu reia cu capul în plasă, mijlocaşul fiind la prima reuşită în eşalonul secund: 2-3. Ultimul fluier aduce trei puncte în tabăra băimăreană, victorie dedicată antrenorului Dorin Toma, care produce o bucurie de nedescris în rîndul jucătorilor. • FC Braşov: Fl. Iacob – Buga (cpt.) (H. Popa ’86), Puţanu, Istrofor, Negotei – Sil. Pană, Al. Coman, I. Manole, Andor – R. Avram (D. Ene ’70), M. Matei (Bg. Rusu ’63). Antrenor: Adrian Szabo. • FC Municipal Baia Mare: Bota – Buşu, Fl. Ilie, Sg. Oltean, Bg. Străuţ – A. Ignea (cpt.) (Duruş ’88), Păcurar, C. Sîrbu, Vasilache (V. Giurgiu ’75) – Jurj, V. Pop (Codoban ’65). Antrenor: Cristian Bogdan.

EXCLUSIV: Bucuria victoriei, tristeţea depunctării

La numai o zi după victoria celor de la FC Municipal Baia Mare la FC Braşov (3-2), în sînul grupării de sub „Dealul Florilor” a venit o veste care a învolburat din nou apele. Parcă problemele nu s-ar opri deloc la gruparea de liga secundă. FC Municipal a fost depunctată de către Comisia de Disciplină a FRF pentru neplata memoriilor cîştigate de foştii jucători Marius Hodor şi Vlăduţ Gherman, clubul avînd termen de plată către aceştia pînă marţi, 26 aprilie. Cum actuala conducere nu şi-a achitat datoriile către cei doi jucători, comisia a decis depunctarea echipei cu 4 puncte, cîte două puncte pentru fiecare jucător. În aceste condiţii, din totalul de 20 de puncte acumulate de FC Municipal, acum, acestea, s-au redus la 16. Vinovatul principal pentru această greşeală impardonabilă nu este nimeni altul decît preşedintele clubului, care îi tratează cu dispreţ pe jucătorii care au avut curaj să-şi depună memorii pentru a-şi cere drepturile salariale normale. Mai mult, a avut nesimţirea să-i trimită, pe unii dintre ei, să se antreneze cu juniorii, fiindcă au avut curajul să-şi depună memorii. Vezi, doamne, nu ai voie să depui memoriu ca să-ţi recuperezi restanţele. Cam aşa stau lucrurile la FC Municipal, jucătorii sînt buni pînă unii se văd cu sacii-n căruţă, după care cei care au făcut rezultate pentru acest club sînt trataţi ca nişte animale. Unii mai scriu, pe deasupra, că s-au plătit datoriile la FC Municipal. Nu mai dezinformaţi suporterii fotbalului, scrieţi realitatea. Iar cu această gafă de proporţii, cerem, oficial, demisia actualului preşedinte, dar nu înainte de a plăti datoriile acumulate de el.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.