Biserica „Naşterea Domnului” din Baia Mare a oferit familiilor nevoiaşe pachete cu alimente de Paşti

0
681

În Marţea Mare, din Săptămâna Patimilor, biserica „Naşterea Domnului” din Baia Mare a desfăşurat cea de-a V-a acţiune social-filantropică destinată familiilor aflate de sărbători într-o situaţie materială precară. Comitetul de femei al bisericii şi Consiliul Parohial, în perioada Postului Mare, prin preoţii slujitori, au făcut un apel credincioşilor în privinţa colectei de alimente de sărbători pentru familiile nevoiaşe din cadrul parohiei. Pe parcursul acestei perioade de urcuş duhovnicesc, oamenii de bună credinţă n-au lăsat să treacă o zi fără să aducă, fiecare după puterea sa, daruri pentru semenul aflat în lipsă. Din bunurile donate de credincioşi, conducerea bisericii a pregătit şi distribuit 75 de pachete cu alimente, în valoare de 150 lei fiecare, pentru masa de Paşti a familiilor sărace din cadrul parohiei şi din afara ei. Acţiunea social-filantropică a bisericii „Naşterea Domnului” are loc de două ori pe an, în Postul Paştilor şi al Crăciunului, când credincioşii parohiei înfăptuiesc o bună pildă de iubire creştinească.
„La noi, la biserica «Naşterea Domnului» din Baia Mare, a devenit o tradiţie ca în fiecare post să avem grijă de cei care sunt în nevoi. A fost suficient să facem un singur anunţ în una din duminicile Postului Mare, încât credincioşii cu posibilitate materială să se arate dornici să-i ajute pe cei care au mai puţin. Avem credincioşi darnici, pentru că, în esenţă, creştinismul asta înseamnă: să avem grijă de cei săraci. Dacă nu facem lucrul acesta, spune Sfântul Vasile cel Mare, «ne asemănăm cu păsările grase, care ar vrea să zboare, dar nu pot». Dacă nu avem altruism, dacă nu ştim să socializăm unii cu alţii, înseamnă că am trăit degeaba”, a spus părintele paroh pr. dr. Vasile Augustin.
„Prin acţiunea noastră, încercăm să punem pe masa celor nevoiaşi tot ce e necesar pentru ziua de Paşti. S-au pregătit pachete cu alimente neperisabile, care vor merge la 75 de familii aflate în nevoie. Nu am ţinut cont de confesiunea omului, după cum nu ne-am limitat strict la graniţele parohiei noastre, având solicitări şi din afara perimetrului parohiei; ne străduim, însă, ca toate listele cu familii sărace să fie onorate. Acţiunea noastră, de fiecare dată, a fost primită cu multă satisfacţie, mai ales că sunt multe persoane ce locuiesc singure în apartamente, mulţi oameni fără venituri şi copii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate. Sunt destui oameni nevoiaşi”, a conchis părintele Augustin.
„Fiecare pachet conţine 2, 3 sticle de ulei, câteva kilograme de zahăr, de făină, un jambon, un cozonac, un iepuraş de ciocolată pentru copii; tot ce se pune în ziua de Paşti pe masă”.
„Ţin să le mulţumesc din suflet Comitetului de femei, Consiliului parohial şi tuturor celor care au dăruit cu inima lor şi îi asigurăm că tot ceea ce au oferit va merge la omul necăjit”, a spus părintele Vasile Augustin.
„Fiecare persoană din Comitetul de femei, din Consiliul Parohial şi foarte mulţi credincioşi doresc să împartă bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos cu cei din jurul nostru, care nu mai pot să-şi asigure sau să-şi pregătească o masă bogată de sărbători. Ne-am propus, aşadar, să venim în sprijinul dumnealor şi, în felul acesta, să ne aflăm şi noi mai împăcaţi, mai bucuroşi, mai împliniţi, ştiind că facem cuiva un bine.
Ne dorim ca cei care vor primi aceste pachete să ştie că nu sunt singuri, că există oameni care se gândesc la dumnealor, oameni care îndreaptă spre dânşii numai gânduri bune, urări de sănătate, sărbători fericite şi pace în suflet”, a spus doamna Ana Sfara, preşedinta Comitetului de femei al bisericii „Naşterea Domnului” din Baia Mare. (Ionuţ BABICI-BUDA)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.