Căminul de bătrâni din Baia Sprie, ocupat non-stop

1
3355
Vârstnici la Căminul de bătrâni din Baia Sprie

Vorba “cine n-are bătrâni să-şi cumpere”, se pare că nu se aplică atunci când vine vorba despre Căminul de bătrâni din Baia Sprie. Astfel, instituţia este plină tot timpul şi nu poate onora toate cererile depuse.
Consiliul Local al oraşului Baia Sprie a aprobat deja în urmă cu ceva vreme, noile niveluri ale cheltuielilor de întreţinere pentru un asistat, precum şi ale contribuţiei plătită de asistaţi sau de aparţinătorii legali ai acestora de la Căminul pentru persoane vârstnice Baia Sprie, valabile în anul 2016.
Concret, cheltuielile de întreţinere pentru un asistat al Căminului de bătrâni din Baia Sprie s-au stabilit la suma de 1.488 de lei/lună pentru anul 2016. Din această sumă se scade contribuţia de întreţinere datorată de asistat sau susţinătorii legali ai acestuia, care are cuantumul de 685 de lei pentru asistaţii independenţi şi 796 de lei pentru asistaţii dependenţi. Diferenţele de până la 1.488 de lei vor fi suportate de către consiliile locale de pe raza cărora provin asistaţii, potrivit convenţiilor încheiate între furnizorul de servicii sociale şi administraţiile locale în cauză. Cât despre locurile disponibile, acestea sunt tot timpul ocupate. Ba mai mult, există non-stop dosare noi în aşteptare: “În acest moment avem 71 de locuri şi toate sunt ocupate. La noi există bătrâni din tot judeţul, însă marea lor majoritate provin din Baia Mare, cam 60%. De asemenea, pe listele de aşteptare mai sunt încă 20 de dosare până acum, aşa că ar fi oportună o extindere a căminului pe viitor”, ne-a declarat Vasile Gherman, directorul Căminului pentru persoane vârstnice Baia Sprie.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.