Finalizarea unor impresionante lucrări de reabilitare la Căminul Cultural din Asuaju de Sus

0
670

După doi ani de susţinute şi complexe lucrări de şantier executate de S.C. ”Flamgard” I.M.P.E.X. S.R.L. (administrator Romi Marchiş), lăcaşul de cultură al comunei Asuaju de Sus a dobândit o înfăţişare impunătoare şi o dotare cu utilităţi la standarde europene.
A fost renovat întregul spaţiu exterior, a fost schimbat acoperişul, s-au montat geamuri şi uşi termopan, s-a făcut extindere pentru amenajarea a două grupuri sanitare, a fost realizată încălzirea pe întreaga suprafaţă prin montarea unei moderne centrale electrice, s-a schimbat scena sălii de spectacole şi s-au montat cortine şi draperii noi.
Promovarea şi derularea proiectului se datorează spiritului de iniţiativă şi experienţei primarului ing. Vasile Boitor şi abilităţilor de bun gospodar ale viceprimarului Ioniţă Boitor. Spiritul de muncă în echipă a dat roade cu prisosinţă.
13173766_932121606885221_7027574694298081680_nCu aceasta nouă înfăţişare şi cu dotarea modernă, instituţia de cultură a comunei Asuaj va reuşi în viitor să-şi onoreze profilul, să se pună în slujba comunităţii prin organizarea unor manifestări specifice, precum activităţi de cenaclu, conferinţe publice, expoziţii, spectacole şi, mai cu seamă, să asigure condiţii optime de performare pentru noua formaţie folclorică locală “Codrişorul”.
Cum era firesc, finalizarea lucrărilor a fost punctată de manifestări festive inaugurale, însemnând rânduiala sfeştaniei religioase, oficiată de un sobor de preoţi, cuvântări festive şi un consistent program artistic susţinut de formaţia “Codrişorul”. Clubul cultural-artistic “Orizont” a realizat şi filmarea integrală pentru difuzare TV.

Emil Domuţa

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.