Top 10 credite nevoi personale

0
560

• cea mai mică dobândă anuală efectivă este de 9% •

O analiză asupra pieţei financiar-bancare româneşti ne oferă o surpriză. Dobânda anuală efectivă este cuprinsă între 9% şi 12%, pentru cele mai bune credite de nevoi personale, calculate pentru o sumă de 20.000 lei, pe cinci ani. Cetelem este cel mai ieftin produs de retail de acest gen.
Deşi dobânzile la depozitele în lei au scăzut până aprope de zero, dobânzile la creditele de nevoi personale sunt în continuare în jur de 10%, în contextul unui Robor, indicele de referinţă pentru creditele în lei, de sub 1%.
Pentru un împrumut pe 5 ani de 20.000 lei, cea mai mică dobândă anuală efectivă este cea de la Cetelem – 8,89%, urmată de Banca Românească, Alpha Bank, Garanti şi BRD-GSG, singurele bănci la care avem un DAE sub 10%.
Cu toate acestea, soldul creditului neguvernamental, acordat de instituţiile de credit, a crescut în luna martie 2016 cu 0,5 la sută (0,4 la sută în termeni reali) faţă de luna februarie 2016, până la nivelul de 216.308,1 milioane lei. Creditul în lei s-a majorat cu 2,3 la sută (2,1 la sută în termeni reali).
La 31 martie 2016, creditul neguvernamental a înregistrat o creştere de 2,8 la sută (5,9 la sută în termeni reali) faţă de 31 martie 2015, pe seama majorării cu 20,2 la sută a componentei în lei (23,9 la sută în termeni reali). Astfel, creditele „Prima Casă” şi creditul de nevoi personale au fost produsele financiare cele mai vândute de bănci, în ultimul an. Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe.
În această perioadă, unele bănci promovează comisioane zero pentru analiza de dosar sau o perioadă foarte rapidă de aprobare. Unele bănci au renunţat chiar şi la documentaţia stufoasă necesară obţinerii unui credit şi, în baza unui parteneriat cu Agenţia Naţională a Administrare Fiscală, au „reinventat” creditul cu buletinul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.