Braconaj piscicol

0
642

Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Mureş şi Comisariatul General au primit o sesizare cu privire la faptul că o persoană din Răstoliţa a postat pe o reţea de socializare o fotografie cu un peşte din specia lostriţa cântărind aproximativ 5 kg. Imediat a fost sesizată poliţia care a demarat o anchetă.
În urma cercetărilor, a fost identificată persoana în cauză, aceasta precizând că a cumpărat peştele de la doi bărbaţi, identificaţi la rândul lor, care au recunoscut că au braconat peştele în pârâul Răstoliţa.
Poliţiştii au întocmit dosar penal celor doi bărbaţi, cu vârsta de 24 respectiv 47 de ani, pentru comiterea infracţiunii de braconaj piscicol.
În prezent, lostriţa este o specie critic periclitată la nivel naţional, fiind prezentă doar în bazinul superior al Tisei, în râurile Bistriţa Moldovenească şi Mureş.
Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu efectuează, în această perioadă de prohibiţie, ample controale având ca temă combaterea braconajului piscicol.
Urmare acestui episod de braconaj, conducerea GNM a dispus intensificarea controalelor tematice, atât în zonă cît şi la nivel naţional.
GNM mulţumeşte grupurilor ecologiste de mediu pentru reacţia rapidă în acest caz şi pentru sprijinul pe care l-au acordat în situaţii similare, şi, în continuare, solicită celor care cunosc cazuri asemănătoare de braconaj să sesiseze imediat Comisariatele Judeţene sau Comisariatul General.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.