Prezenţe maramureşene în Europa

0
367

În Baia Mare, s-a desfăşurat simpozionul “Prezenţe maramureşene în Europa”, ediţia a IX-a, dedicat Zilei Europei, Prefectul Sebastian Mihai Lupuţ a citit mesajul primului ministru al României.
În continuare, au susţinut prezentări: Peter Hurley, Mihaela Vrabete, Ioan Marchiş, Ioan Pop, Cornel Săvoiu, Cristian Balaj, elevul Fericsan Andrei, prof. Silvia Florina Pop, elevul Albony Firas, eleva Gabriela Pop şi Doris Uglar. Evenimentul a fost moderat de Ioana Teodorescu. Au fost prezentate expuneri care dezvoltă sentimentul de identitate şi apartenenţă la marea comunitate europeană.
• Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord a lansat, de Ziua Europei, un concurs de fotografie destinat elevilor din clasele V-VIII din cele şase judeţe ale Regiunii Nord-Vest. Elevii sunt invitaţi să participe cu o imagine, preferabil un selfie, cu unul dintre proiectele finanţate de către UE în Transilvania de Nord şi cu o descriere a acesteia şi modul în care proiectul sprijină comunitatea şi mediul înconjurător. Votul juriului şi cât mai multe like-uri le pot aduce participanţilor unul din cele 10 locuri gratuite în tabăra ,,Energia Europei”, care va fi organizată în luna august 2016 de către Centrul Europe Direct.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.