Două persoane prinse în flagrant, în timp ce vindeau ţigări de contrabandă în Baia Mare

0
551

Poliţiştii care efectuau activităţi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe strada Piaţa Izvoarele, din Baia Mare, au observat o femeie, care avea într-o plasă mai multe pachete cu ţigări. În urma controlului efectuat, poliţiştii au constatat că femeia, o băimăreancă, în vârstă de 50 de ani, deţinea în vederea comercializării 94 pachete cu ţigări, netimbrate în România, pentru care nu a putut prezenta documentele legale de provenienţă.
Pe strada Aleea Neptun poliţiştii au depistat o altă persoană ce comercializa ţigări, fără a deţine documente legale de provenienţă. Este vorba de un băimărean, în vârstă de 63 de ani, care avea în două plase 60 de pachete cu ţigări netimbrate în România.
Ţigările, în valoare de peste 1.500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele celor doi băimăreni au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

În Borşa, transport ilegal de material lemnos

Luni noaptea, poliţiştii din Borşa au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie de pe raza oraşului pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere precum şi pentru depistarea persoanelor care se abat de la respectarea normelor rutiere în vigoare sau efectuează transporturi ilegale. Astfel, în jurul orei 23, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară, care transporta lemn, pe strada Cisla. În urma controlului, poliţiştii au constatat că şoferul transporta peste 17 mc lemn de foc, fără a deţine aviz de însoţire.
Întreaga cantitate de lemn a fost confiscată şi predată în custodie Ocolului Silvic Alpina Borşa, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Un tânăr din Năneşti este cercetat pentru furt

În data de 17 aprilie, angajatul unei societăţi comerciale care efectuează lucrări de aducţiune apă şi canal pe raza localităţilor Bârsana şi Onceşti a sesizat poliţia cu privire la comiterea unui furt. El a declarat că, de la un punct de lucru izolat, din localitatea Onceşti, persoane necunoscute au sustras 57 bare de fier. Activităţile de investigare şi documentare efectuate de poliţiştii din localitate au dus la identificarea unui tânăr, de 25 de ani, din Năneşti, comuna Bârsana, bănuit de comiterea faptei.
Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate, iar poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Şase persoane bănuite de furt, identificate şi reţinute de poliţişti

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au reţinut pentru 24 de ore, şase bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 21 şi 38 de ani, domiciliaţi în Sighetu Marmaţiei, Deseşti, Breb şi Hărniceşti, bănuiţi de comiterea mai multor furturi.
Din cercetările efectuate, s-a stabilit că persoanele reţinute au sustras dintr-o societate comercială şi dintr-o locuinţă, situate pe raza localităţii Ocna Şugatag, 16 anvelope, un televizor şi o tabletă. Valoarea bunurilor sustrase a fost de aproximativ 5.000 de lei.
De asemenea, în urma investigaţiilor efectuate, s-a constatat că patru dintre persoanele identificate ar fi distrus şi geamurile portierelor unui autoturism, parcat pe raza localităţii Berbeşti, cu intenţia de a sustrage bunuri.
Faţă de persoanele identificate, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore. O parte din prejudiciul cauzat a fost recuperat şi restituit părţilor vătămate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.