19-22 mai, în Baia Mare – A XX-a Conferinţă a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România

0
898

Peste 220 de participanţi din întreaga ţară, dar şi de peste hotare îşi dau întâlnire la cea de-a XX-a Conferinţă a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România.
Aşa cum ne spuneau prof. univ. dr. Vasile Berinde şi prof. Gheorghe Maiorescu,  preşedinte şi respectiv vicepreşedinte ai Filialei Maramureş a SSMR, conferinţa este dedicată celei de-a 80-a aniversări a prof. univ. emerit dr. Ioan A. Rus, care va fi prezent la conferinţă.
Prin numărul participanţilor, prin personalităţile marcante din domeniul matematicii româneşti – 3 academicieni,  printre care şi academicianul Viorel Barbu, preşedintele secţiei de Matematică a Academiei Române, fost vicepreşedinte al Academiei, peste 85 de cadre universitar, dintre care 60 cu gradul de profesor universitar, cinci secţiuni de dezbatere, teme de larg interes – conferinţa este cea mai mare manifestare ştiinţifică, în domeniul matematicii, din nordul României.
Va fi prezent şi un grup de matematicieni din Republica Moldova, în frunte cu  academicianul Mitrofan Ciobanu, cel mai bun matematician al Moldovei.
La conferinţă vor participa şi doi dintre olimpicii Maramureşului, acum doctoranzi – Roxana Feier, absolventă de Harvard, şi Vlad Crişan, absolvent de Cambridge, cu care şcoala maramureşeană de matematică se mândreşte.
Lucrările Conferinţei se vor desfăşura la Centrul Universitar Nord.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.