Amenzi de peste 35.000 lei şi 4 permise reţinute

0
466

Pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie şi impunerea respectării legislaţiei rutiere, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Baia Mare şi poliţiilor orăşeneşti Baia Sprie, Cavnic, Vişeu de Sus au acţionat pe principalele artere de circulaţie de pe raza de competenţă. Pentru abaterile constatate s-a impus aplicarea a 95 de sancţiuni contravenţionale, din care peste 50 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Valoarea amenzilor aplicate depăşeşte suma de 35.000 de lei. De asemenea, au fost reţinute 4 permise de conducere şi au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

O fetiţă a fost accidentată în Săcălăşeni

Poliţiştii rutieri au fost solicitaţi să intervină pentru soluţionarea unui accident de circulaţie, produs pe raza localităţii Săcălăşeni.
Din primele cercetări, s-a constatat că accidentul, soldat cu rănirea unei fetiţe de 9 ani, s-a produs în apropierea unei treceri pentru pietoni din localitatea Săcălăşeni. Victima, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis, în fugă şi fără să se asigure, prin faţa unui autoturism, parcat neregulamentar, a fost surprinsă şi accidentată de o maşină, condusă de un băimărean, de 67 de ani.
În urma impactului, fetiţa a suferit leziuni corporale şi a fost transportată la spital, unde a rămas internată sub supraveghere medicală.
Şoferul autoturismului parcat neregulamentar, pe partea dreaptă a drumului, cu roţile pe marcajul trecerii pentru pietoni, a fost identificat de poliţişti în persoana unui alt băimărean, în vârstă de 67 de ani.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Femeie din Remeţi, victima unui accident rutier

O femeie din comuna Remeţi a fost victima unui accident rutier ce s-a produs pe raza localităţii de domiciliu. Marţi, la ora 13.15, un tânăr, de 25 de ani, din Remeţi, a condus o betonieră autopropulsată pe DC Horp. Pe o porţiune de carosabil în rampă, motorul utilajului s-a oprit, iar şoferul a coborât să remedieze problema. În aceste împrejurări, utilajul s-a pus în mişcare şi a surprins şi accidentat o femeie, de 38 de ani, din aceeaşi localitate, ce se deplasa în calitate de pieton.
În urma accidentului, femeia a suferit leziuni corporale grave şi a fost transportată la spital, unde a rămas internată sub supraveghere medicală.
Tânărului, de 25 de ani, i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate, poliţiş­tii au constatat că el nu deţine permis de conducere, iar utilajul nu este înmatriculat sau înregistrat.
Poliţiştii continuă cercetările, urmând ca la finalizarea acestora să dispună măsuri.

În Baia Sprie, un tînăr a fost accidentat pe trecerea de pietoni

Miercuri, în jurul orei 14.40, poliţiştii rutieri au intervenit pentru soluţionarea unui accident rutier produs pe strada Forestierilor, din Baia Sprie. Din primele cercetări a rezultat că accidentul s-ar fi produs pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor.
Un băimărean, de 27 de ani, care se deplasa cu un autoturism pe DN 18, a surprins şi accidentat un tânăr, de 19 ani, din Baia Sprie, angajat în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător.
Pietonul a fost transportat la spital unde a beneficiat de îngrijiri medicale, dar nu a necesitat internarea.
Testarea cu aparatul etilotest a relevat că cei doi participanţi la trafic nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările, iar la finalizarea lor vor dispune măsuri legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.