Merge sau nu Minaur la baraj?

0
631

HC Vaslui – HCM Minaur Baia Mare 31-27 (16-11)
Aceasta este întrebarea pe care ne-o punem după eşecul formaţiei antrenate de Raul Fotonea la HC Vaslui, trupa lui Sandu Iacob impunîndu-se cu 27-31 (11-16), iar în acest moment, cele două grupări se află la egalitate de puncte.
Iar dacă în ultima etapă din play-out egalitatea va persista, cine va încheia pe locul secund – Minaur sau Vaslui? Cum se va decide departajarea dintre cele două echipe? Meciurile directe din tot sezonul, sau numai cele din play-out? Am cerut lămuriri inclusiv de la cei care conduc destinele handbalului românesc. Dacă în primă fază aceştia au spus că se iau în calcul rezultatele directe din tot sezonul competiţional, mai tîrziu au revenit şi ne-au comunicat că doar rezultatele din play-out. În regulamentul afişat pe site-ul FRH este specificat clar că departajarea se face în urma meciurilor directe, şi nicidecum nu reiese faptul că aceasta s-ar face doar în urma partidelor din play-out. Se pare că se încercă salvarea, cu orice preţ, a echipei din Vaslui, de cei din federaţie, şi trimiterea actualei campioane la ba­raj. În federaţie sînt nişte oameni incompetenţi, care interpretează regulamentul după bunul lor plac şi nu-l respectă. Dacă în regulament scrie negru pe alb că departajarea vine în urma meciurilor directe, în ecuaţie se iau rezultatele din tot sezonul. Şi aici Minaur este avantajată clar, cu două victorii, un egal şi o înfrîngere în duelurile cu Vaslui. Doar că mai marii din FRH habar nu au pe ce lume trăiesc şi ar trebui să plece toţi şi să lase locul generaţiei tinere, oamenilor competenţi şi care nu au niciun interes. Sperăm ca FRH să nu comită o greşeală impardonabilă şi să respecte regulamentul în totalitate. Dacă o va face, HCM Minaur se va regăsi şi în sezonul viitor tot în liga naţională. Desigur, cu condiţia ca gruparea de pe Valea Roşie să cîştige meciul de acasă cu CSM Ploieşti, formaţie care a învins la opt goluri pe Târgu Jiu. Ciudat rezultatul acestei partide, în condiţiile în care Energia n-a pierdut confruntările cu Minaur şi Vaslui. În situaţii de acest gen, federaţia ar trebui să ia atitudine. Dar probabil au luat somnifere şi au dormit la acest meci. Domnule Alexandru Dedu, ne pare rău pentru dvs., ca fost mare handbalist, că vă înconjuraţi de nişte oameni care au alte interese în federaţia pe care o păstoriţi!

Rezultatele etapei 9 din Play-Out: CSM Focşani 2007 – CSU Danubius Galaţi 26-25; CSM Ploieşti – ACS Energia Târgu Jiu 30-22; HC Vaslui – HCM Minaur Baia Mare 31-27.
Untitled-1Ultima etapă (sîmbătă, 21 mai, ora 17): CSU Danubius Galaţi – HC Vaslui; HCM Minaur Baia Mare – CSM Ploieşti; ACS Energia Târgu Jiu – CSM Focşani 2007.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.