Şcoala ”Mihalyi de Apşa”, premiată cu 20 mii Euro la ”Olimpiadele K”

0
695

Olimpiadele K sunt un program de responsabilitate socială sponsorizat de către Kaufland România şi implementat în parteneriat cu Şcoala de Valori şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Programul îţi dă şansa să transformi şcoala în care te dezvolţi într-un mediu fertil şi propice studiului.
Activităţile Olimpiadelor K sunt împărţite pe 4 categorii: mediu, sport-sănătate, creativitate-tradiţii şi stiinţă-cultură-educaţie. Beneficii: dezvoltarea spiritului civic, exersarea abilităţilor de muncă în echipă, un mediu înconjurător mai curat. Topul Fruntaşilor îi include pe cei mai consecvenţi 103 participanţi. Din Maramureş, pentru punctajul acumulat, singura instituţie câştigătoare a fost Şcoala Gimnazială „Dr. Ioan Mihalyi de Apşa” din Sighetu Marmaţiei care a obţinut premiul III. Premiul în valoare de 20.000 EURO va fi investit pentru transformarea sălii de sport în 3 săli de clasă, astfel încât toţi elevii să poată urma cursurile într-un singur schimb, dimineaţa.
Premiul a fost înmânat într-un cadru festiv, directo­rului prof. Florin Simion de către reprezentantul Kaufland, Marius Mădălin. Despre olimpiadă şi şcoală au vorbit cei doi, dar şi viceprimarul Horia Scubli şi fosta directoare a şcolii, prof. Maria Kormoş. Participanţilor la eveniment li s-a prezentat expoziţia de artă plastică a elevilor îndrumaţi de prof. Cristina Şolea şi un scurt program literar-muzical susţinut de două grupuri de elevi ai şcolii, îndrumaţi de prof Luci Herşcovici.
În prima etapă de premiere din cadrul competiţiei, Şcoala „Dr. Ioan Mihalyi de Apşa” a ocupat locul 50 la nivel naţional, locul I în judeţul Maramureş, având peste 90 de activităţi efectuate şi a cucerit un premiu de 2.000 euro, sumă cu care şcoala a achiziţionat o tablă digitală multifuncţională, instalată în amfiteatrul multi-media.
”Şcoala noastră s-a înscris în competiţie cu o echipă formată din 23 de cadre didactice, iar în privinţa elevilor, toţi cei peste 800 de elevi şi preşcolari din unitate au participat cel puţin la o activitate din cadrul competiţiei – spunea directorul şcolii, prof. Florin Simion. În etapa a doua de premiere, şcoala Dr. Ioan Mihalyi de Apşa” a obţinut locul 10 la nivel naţional din cele peste 1.100 de şcoli înscrise. Rezultatele deosebite obţinute de şcoala noastă în această competiţie se datorează elevilor noştri care au dat dovadă de implicare, de seriozitate şi creativitate, părinţilor care ne-au sprijinit şi nu în ultimul rând entuziasmului echipei de cadre didactice care a dovedit încă o dată că este o adevărată echipă care se poate mobiliza şi îşi poate îndeplini obiectivele cu mult succes”.
În paralel, au început demersurile pentru construcţia unei noi săli de sport în curtea şcolii gimnaziale care a fost şi rămâne una dintre cele mai bune şcoli de profil din municipiu, majoritatea absolvenţilor intrând la admitere în cele două licee de elită: Colegiul Naţional ”Dragoş Vodă” şi Liceul Pedagogic ”Ferdinand”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.