DNA: Cătălin Cherecheş, trimis în judecată în stare de arest preventiv

1
852

Procurorii DNA Cluj l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Cătălin Cherecheş, primar al municipiului Baia Mare la data faptelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.
Potrivit unui comunicat al DNA transmis ieri AGERPRES, în perioada martie – septembrie 2015, Cătălin Cherecheş, în calitate de primar şi ordonator principal de credite, pentru susţinerea financiară a Asociaţiei Club Sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare şi implicit pentru eliberarea sumelor de bani alocate de Consiliul Local în acest sens, a pretins şi primit de la o persoană din conducerea clubului, atât în mod direct, cât şi prin intermediar, suma totală de 70.000 lei.
„În perioada imediat următoare, Cătălin Cherecheş, pentru a propune Consiliului Local al municipiului Baia Mare susţinerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunţătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială, operaţiune care nu s-a mai finalizat. La 14 aprilie, edilul i-a solicitat denunţătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului”, susţin procurorii.
DNA precizează că, în legătură cu modalitatea de remitere a sumei de bani pretinse, la 22 aprilie, Cherecheş i-a transmis denunţătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 şi 30.000 lei, iar acesta s-a conformat.
„În acelaşi context, la 26 aprilie, procurorii anticorup­ţie au procedat la constatarea infracţiunii fla­gran­te, asupra lui Cherecheş fiind găsită suma de 25.000 lei. Anterior, la 25 aprilie, la solicitarea inculpatului, din aceeaşi sumă pretinsă cu titlu de mită, denunţătorul a remis unui apropiat al primarului suma de 5.000 euro în contul unei datorii”, au reţinut anchetatorii.
Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin lui Cătălin Cherecheş.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză. (Agerpres)

1 COMENTARIU

  1. Stimati ziaristi, ce am de gand sa va scriu aici trebuie urmarit cu MAXIMA SERIOZITATE deoarece adevaratii dusmani ai primarului nostru sunt in continuare foarte putin cunoscuti de catre baimareni! Domnilor, de interesele ROMALTYN MINING in Baia Mare si despre refuzul domnului primar de a accepta prelucrarea cu cianuri chiar pe teritoriul orasului nostru am uitat asa de repede? Inca nu avem dovezi in acest sens, dar va recomand tuturor celor din Coalitie sa faceti sapaturi in acest sens si sa faceti asta cat mai repede! Posibil sa dati peste informatii mai pretioase decat tot aurul din Baia mare! Romaltyn Mining este controlata de Polyus Gold, companie ce apartine oligarhului rus Mihail Prokhorov, un mega-rechin economic! Vreau sa stiti ca adversarii politici ai lui Chereches sunt mici copii pe langa sforile trase de asasinii economici ai orasului si tarii noastre, delegatia rusa a lui Prokhorov! Sunt sanse de peste 90% ca acestia sa fi dat bani acolo „unde trebuie” pentru inscenarea facuta lui Chereches! Daca va pleca Chereches, oricine altcineva ar fi primar in locul lui, ar accepta imediat „oferta de nerefuzat” a oligarhului rus: cianura, poluare si boli! Asta vrem?

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.