PS Iustin Sigheteanul a prezidat Conferinţa preoţească de primăvară, care a reunit preoţii din protopopiatele Baia Mare, Lăpuş şi Chioar

0
555

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a prezidat conferinţa preoţească de la Tg. Lăpuş, care a avut loc în biserica cu hramul „Înălţarea Domnului”.
Conferinţa a început cu Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de membri ai Permanenţei Eparhiale şi protoiereii celor trei protopopiate, în prezenţa tuturor celor 250 de preoţi. La Sfânta Liturghie a asistat P.S. Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.
Desfăşurată în Anul Omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin-ortodox din Patriarhia Română, referatul, întocmit şi prezentat de pr. Milan Bălan, consilier eparhial al Sectorului Educaţional, a abordat o temă adecvată: „Perspectivele educaţiei religioase în societatea românească”.
„Folosind sintagma ”edu­caţie religioasă”, avem de fapt în faţă lucrarea apostolică a Bisericii de învăţare, sfinţire şi conducere a oamenilor spre mântuire. Implicit, ca finalitate, avem proiecţia persoanei creştinului autentic, cunoscător al cuvântului Lui Dumnezeu şi al învăţăturii de credinţă, iubitor şi devotat Bisericii Lui Hristos, practicant al credinţei şi al faptelor bune… Experienţa ultimilor 25 de ani în privinţa educaţiei religioase demonstrează faptul că eforturile de catehizare, fie prin ora de religie, fie prin catehizarea parohială pot să dea roade mai bune dacă reuşim să cultivăm un mod de viaţă autentic creştin”, se spune în referatul care abordează principalele elemente ale educaţiei creştine.
În încheierea conferinţei a luat cuvântul P.S. Iustin Sigheteanul, care a vorbit preoţilor despre îndatoririle preoţeşti în domeniul educaţiei şi despre păstrarea tradiţiilor creştine în satele maramureşene, care contribuie şi ele la educaţia religioasă a tinerilor, preoţilor revenindu-le misiunea de a păstra şi contribui la continuarea acestor tradiţii. Tradiţiile creştine şi exemplul personal al preotului, la Sfântul Altar şi în viaţa de zi cu zi, au fost, de-a lungul timpului, doi stâlpi de bază care au făcut ca Ortodoxia adevărată să se păstreze pe meleagurile noastre.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.