Minori de 15 şi 17 ani, cercetaţi pentru tâlhărie

0
548

Sâmbătă dimineaţa, Poliţia municipiului Baia Mare a fost sesizată despre faptul că o femeie, în vârstă de 68 de ani, a fost tâlhărită la intrarea în imobilul în care aceasta locuieşte. În cel mai scurt timp, la locul faptei, respectiv pe B-dul Unirii, s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie. Victima le-a relatat poliţiştilor că, în timp ce încerca să intre în scara blocului, doi tineri necunoscuţi i-au smuls portofelul din mână iar apoi au fugit spre Piaţa Revoluţiei.
Victima a reuşit să reţină suficiente semnalmente ale autorilor astfel că poliţiştii au pornit pe urmele lor iar în zona P-ţa Revoluţiei au observat două persoane, de sex masculin, care corespundeau descrierii. În momentul în care aceştia au observat patrula de poliţie, au fugit în zona parcului „Dacia” dar poliţiştii au reuşit să-i reţină. Cei doi au fost conduşi la sediul Poliţiei municipiului Baia Mare, unde s-a stabilit că sunt minori, cu vârsta de 15 respectiv 17 ani.
Aceştia au recunoscut că au smuls portmoneul din mâna victimei, după care au fugit, dar, speriaţi de strigătele cetăţenilor, au aruncat portmoneul pe jos, iar partea vătămată l-a recuperat.
În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, cu autorii în stare de libertate, cu specificarea că minorul în vârstă de 15 ani va fi prezentat Serviciului Medico-Legal Baia Mare pentru efectuarea unei expertize medico-legale psihiatrice, în conformitate cu prevederile legale privind răspunderea penală a minorilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.