Comuna Strîmtura la 690 de ani

0
649

Într-o atmosferă de sărbătoare, în comuna Strîmtura de pe Valea Izei, s-a desfăşurat aniversarea a 690 de ani de atestare documentară a localităţii, printr-o întîlnire cu fiii satului şi un spectacol folcloric. Organizatori: Consiliul local şi Primăria comunei Strîmtura, Consiliului Judeţean Maramureş şi Asociaţia culturală „Petreuşii” din Baia Mare.
Cu această ocazie, a fost lansată monografia “Strîmtura Maramureşului – carte de identitate” apărută la editura „Carolina” din Cluj-Napoca, autoare Elisabeta Faiciuc, care ne-a spus: “Lucrarea este un omagiu adus locuitorilor celor trei sate ce compun comuna (Strîm­tura, Slătioara şi Glodul), un dar de suflet oferit tinerei generaţii, dar şi celor viitoare”.
La parada portului popu­lar au participat sute de strîmtureni, călăreţi, trîm­bi­ţaşi şi cetăţeni din satele aparţinătoare, Slătioara şi Glod, îmbrăcaţi în costume populare. Fiii satului din Strâmtura au petrecut o după-amiază de duminică în voie bună. Spectacolul folcloric a fost susţinut de interpreţi populari renumiţi: Nicolae Sabău, Lorena (de la Etno Tv), Ştefan şi Andrei Petreuş, Ioan Sas, Aida Lihet (care în ziua precedentă a obţinut Premiul I la Festival „Floare mîndră de pe Iza”), Trîmbiţaşii din Strîmtura, grupul Ionuc, Andreea şi Ion Ivanciuc, Voichiţa Nemeş, Maria Mihali, Felix Gălan, Ionuţ Bledea, soţii Orza, Florica Tomoioagă şi Cosmin Marta. Finalul zilei a fost incandescent şi a atras mult tineret la scenă, pentru că a concertat formaţia „Haiducii”.
Au fost prezenţi şi mulţi politicieni, bine primiţi de către gazde.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.