Dans sportiv: Iubitori de dans din 9 ţări, ”specializaţi” la şcoala Prodance 2000 Baia Mare

0
410

Ritmuri tradiţionale scoţiene şi germane au pus stăpînire vinerea trecută pe ringul Prodance 2000 Baia Mare, club care a organizat – în parteneriat cu American International School of Transylvania – o seară dansantă multiculturală. Peste o sută de iubitori de dans din 9 ţări au învăţat de la Clare din Marea Britanie şi de la Annika din Germania dansuri tradiţionale din ţările lor de provenienţă. În acelaşi week-end, două dintre perechile de performanţă ale clubului băimărean au evoluat pînă în finale la ”Cupa Feeling” din Oradea. La acest sfîrşit de săptămînă, peste 20 de perechi de la Prodance 2000 vor lupta pentru medalii în Dej, la ”Cupa Latino Angels”.

• peste o sută de participanţi la seara de dans multiculturală

Peste o sută de iubitori de mişcare din 9 ţări (Anglia, Franţa, Germania, Danemarca, Spania, Austria, Estonia, Turcia şi România) au luat lecţii de dans vineri seara la Prodance 2000 Baia Mare, în cadrul unei seri multiculturale pusă la cale de şcoala de dans, în parteneriat cu American International School of Transylvania. Şapte dansuri tradiţionale (şase din Scoţia, unul din Germania) au fost predate de două voluntare ale American International School of Transylvania. Este vorba despre Clare Blanchard din Marea Britanie şi Annika Thieme din Germania. Seara dansantă a fost completată de ”roatele” din Maramureş, de valsurile vieneze şi de salsa din America de Sud. ”Experienţa a fost una inedită, deosebit de distractivă şi instructivă pentru toţi participanţii la seara noastră multiculturală. Aşa cum ne-am aşteptat, ringul de dans s-a dovedit a fi neîncăpător!”, a declarat Lorand Ilyes – preşedinte Prodance 2000.

• două perechi în finale la Oradea, peste 20 vor evolua la Dej

Sîmbătă, 21 mai, la Ora­dea a avut loc concursul naţional ”Cupa Feeling”, la care au participat două dintre perechile de performanţă de la clubul băimărean, ambele reuşind calificarea în finalele categoriilor lor. Este vorba despre Adrian Pop & Anca Dunca (Clasa E, 12-13 ani) şi despre Robert Vlăşan & Sabina Strîmb (Precompetiţional, 2 dansuri, 8-9 ani). ”Celelalte perechi au făcut o pauză competiţională în vederea pregătirii participării – la finele acestei săptămîni – la concursul naţional ”Cupa Latino Angels” de la Dej, acolo unde şcoala noastră de dans va fi reprezentată de peste 20 de perechi”, a informat Ilyes.
Următoarele evenimente din agenda Prodance 2000 sînt celebrarea prin dans a Zilei Internaţionale a Copilului şi concursul internaţional de la Kosice (Slovacia) din 4-5 iunie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.