Amenzi puţine, avertismente multe!

0
447

Ieri, s-a desfăşurat şedinţa Colegiului Prefectural Maramureş, condusă de subprefectul Alexandru Bondrea. Ordinea de zi a inclus prezentarea raportului pe 2015 privind activitatea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Maramureş (Alexandru Cosma – director executiv) şi a raportului de activitate pe anul 2015, respectiv a evaluării stării de salubritate în unităţile administrativ teritoriale din judeţul Maramureş, prezentat de Ioan Ştrempel – comisar şef, Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Maramureş.
Activitatea APM Maramureş a fost bogată, în ciuda faptului că instituţia se confruntă cu un deficit de personal. S-au realizat controale în cele 59 de arii naturale protejate. Au fost emise 133 de autorizaţii de mediu, au fost revizuite 84 de autorizaţii şi a fost dat un aviz Natura 2000. La Comisariatul Judeţean Maramureş al Gărzii Naţionale de Mediu, cei 12 comisari au efectuat 1.020 de acţiuni de control, planificate şi neplanificate, şi au aplicat 62 de sancţiuni contravenţionale, din care 59 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 1.014 mii lei, precum şi 3 avertismente. Au fost efectuate controale privind salubrizarea, în perioada 18 martie – 25 aprilie, fiind identificate 200 de locuri, pe 43 de cursuri de apă şi pe afluenţii acestora, cu depozitări necontrolate de deşeuri. A fost aplicat un avertisment (?). Au fost verificate toate cele 76 de unităţi administrativ teritoriale, fiind amendat un primar cu 5.000 lei. Au fost 11 avertismente. Pentru neachitarea taxei la fondul de mediu, au fost date 8 amenzi contravenţionale, în valoare de 8 mii lei, l-a care s-a adăugat un avertisment.
Subprefectul Alexandru Bondrea a apreciat că cele două instituţii îşi fac datoria. Informaţii de la Instituţia Prefectului – Judeţul Maramureş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.