Focuri de armă pentru reţinerea unor contrabandişti de ţigări

0
501

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat aproximativ 9.300 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 83.900 lei. Trei bărbaţi – un cetăţean ucrainean şi 2 români – sunt cercetaţi pentru contrabandă.
• Marţi, în jurul orei 15, poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane, de sex masculin, care se deplasau de la frontiera de stat către interior, transportând colete voluminoase. În momentul în care poliţiştii au efectuat somaţiile legale prin voce, bărbaţii au abandonat coletele şi au încercat să fugă, fapt pentru care s-au tras, conform prevederilor legale, două focuri de avertisment în plan vertical. În urma acţiunii a fost reţinută o persoană, identificată ulterior ca fiind Ivanovih D., în vârstă de 34 ani, cetăţean ucrainean.
De asemenea, în zonă au fost descoperite 8 colete, care conţineau 4.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 36.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
• În cadrul aceluiaşi sector, poliţiştii de frontieră au depistat şi ridicat în vederea confiscării alte 4.200 pachete de ţigări, în valoare de 37.800 lei, pe care un bărbat intenţiona să le introducă ilegal în România. Şi în acest caz s-a făcut uz de armă, după somaţiile legale prin voce, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical. Persoana în cauză a abandonat ţigările şi a trecut prin apa râului Tisa pe teritoriul ucrainean.
• Poliţiştii de frontieră din Poienile de Sub Munte au observat, într-o zonă muntoasă împădurită, două persoane, care transportau de la frontiera de stat către interior colete voluminoase. S-a procedat la interceptarea şi reţinerea persoanelor în cauză, în urma identificării reieşind că sunt cetăţeni români – Ioan C., în vârstă de 30 ani şi C.A., de 17 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş.
Asupra celor două persoane au fost descoperite 2 colete, care conţineau 960 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 8.600 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.