A înscenat un furt pentru a-şi achita o datorie

0
452

Miercuri după amiază, în jurul orei 15.30, poliţia a fost sesizată cu privire la comiterea unui furt din locuinţă. Un bărbat a declarat că, în perioada 24-25 mai, în timp ce se afla în locuinţa unor prieteni, situată pe strada Motorului din Baia Mare, persoane necunoscute au profitat de faptul că uşa de acces era închisă dar neasigurată şi au pătruns în imobil. Astfel, „hoţii” au reuşit să sustragă o maşină de spălat, un cuptor cu microunde şi suma de 70 lei.
La câteva ore de la reclamarea faptei, poliţiştii au constatat că furtul a fost înscenat. Din cercetări, s-a stabilit că, de fapt, bărbatul care a reclamat furtul a înstrăinat bunurile unei persoane, căreia îi era dator cu 1.500 lei. Apoi, pentru a convinge poliţia, a răvăşit mai multe articole de îmbrăcăminte din locuinţă.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt şi inducere în eroare a organelor judiciare.

Cercetat pentru comiterea de infracţiuni rutiere

În timpul unei acţiuni organizate pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere pe raza de competenţă, poliţiştii din Remeţi au oprit pentru control un tânăr, ce se deplasa cu un moped pe DC Surdic, din localitate. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că mopedistul, în vârstă de 17 ani, conducea pe drumul public chiar dacă nu deţinea permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule iar mopedul condus era neînmatriculat.
De asemenea, poliţiştii au constatat că mopedul i-a fost încredinţat spre a fi condus de către bunicul lui, care ştia că nu deţine permis de conducere.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În Vişeu de Sus. Furt din societate comercială soluţionat de poliţişti

Activităţile de investigare şi documentare efectuate de poliţiştii din Vişeu de Sus au dus la identificarea a trei minori, bănuiţi că au pătruns într-o societate comercială din oraş şi au sustras bunuri în valoare de 4.500 lei.
Din cercetări s-a stabilit că trei minori, cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani, toţi domiciliaţi în Vişeu de Sus, au pătruns de două ori într-o societate comercială situată pe strada 22 Decembrie şi au sustras bani, băuturi alcoolice, ţigări şi unelte electrice. Valoarea prejudiciului reclamat a fost de 4.500 lei.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a minorilor şi recuperarea prejudiciului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.