BCM Baia Mare a promovat în Liga Naţională!

0
790

La numai un an de la înfiinţare şi la primul sezon al Ligii 1, BCM Baia Mare a realizat o performanţă extraordinară şi a promovat în Liga Naţională. Gruparea pregătită de Sebastian Man s-a aflat la finele săptămînii trecute la Ploieşti, la turneul de promovare în primul eşalon.
Trei zile a durat turneul desfăşurat în Sala Olimpia Ploieşti, iar după primele două zile, băimărenii şi-au asigurat biletele pentru primul eşalon al baschetului românesc. BCM Baia Mare a avut două zile de vis, cu două meciuri perfecte şi rezultate pe măsură, la finalul cărora, elevii lui Sebastian Man au sărbătorit promovarea mult visată. Tot respectul pentru cei care compun acest club, pentru performanţa senzaţională, pentru că numai după un sezon ajung în elita baschetului românesc, în condiţiile în care echipa noastră a plecat cu ultima şansă la turneul de promovare. În continuare vă oferim detalii de la primele două jocuri care au consfiinţit o promovare istorică, cel de-al treilea meci, cu CSM Ploieşti, avînd loc ieri. A doua formaţie care a promovat în Liga Naţională este CSM Ploieşti, meciul dintre cele două grupări urmînd să stabilească şi clasamentul final.

BCM Baia Mare – Politehnica Iaşi 90-78 (40-30)

BCM Baia Mare a condus încă de la început ostilităţile, în dauna unei echipe văzute ca principala favorită la accederea în primul eşalon. Elevii lui Man şi Donca au cîştigat primul sfert cu 28-17, iar la pauza mare, tabela indica 40-30 în favoarea băimărenilor. Chiar dacă pe final de partidă ieşenii s-au apropiat la numai şapte puncte – 79-72, finalul a fost gestionat excelent de BCM, care i-a adus primul succes de la turneul de promovare – 90-72. • BCM Baia Mare: Allan Thomas 28 puncte, 9 recuperări (6 defensive), 4 pase decisive; Andrei Dohi 23 p; Abdul Awwel 16 p; Lucas Tohătan 14 p; Cristian Corneanu 5 p; Cristian Dumitru 2 p; Vasile Dunca 2 p; Denis Murgu, Dan Stoica, Florin Dăscălescu, Cristian Florea, Cristian Porumb. Antrenori: Sebastian Man şi Dan Donca.

BCM Baia Mare – Timba Timişoara 67-61 (38-29)

Disputa cu Timba Timişoara a decis soarta echipei care va evolua din sezonul viitor în Liga Naţională. Şi aceasta este BCM Baia Mare, care a avut în faţă un adversar care conştientiza că acest joc e ultima şansă la a mai spera la primul eşalon. Dar elevii lui Sebas­tian Man încep perfect disputa cu gruparea de pe Bega şi conduc cu un nesperat 14-0 după cinci minute. Totul a decurs, în continuare, normal pentru băimăreni, care la pauza mare intră cu un avantaj de nouă puncte – 38-29. Lucrurile se complică puţin pentru BCM Baia Mare, Timba Timişoara revenind pînă la -3 – 46-43. Baschetbaliştii băimăreni reailizează că pot pierde disputa şi ajung la 53-43. Diferenţa va creşte şi la 13 puncte în favoarea băimărenilor – 56-43, pentru ca după sfertul al patrulea, tabela să arate 67-61 pentru gruparea preşedintelui George Opriş. A doua victorie pentru BCM Baia Mare, care promovează în Liga Naţională! • BCM Baia Mare: Abdul Awwel 14 puncte; Cristian Corneanu 14 p; Andrei Dohi 5 p; Allan Thomas 20 p; Lucas Tohătan 13 p; Florin Dăscălescu, Cristian Dumitru, Dan Stoica, Vasile Dunca, Cristian Florea 1 p; Denis Murgu, Cristian Porumb. Antrenori: Sebas­tian Man şi Dan Donca.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.