La Colegiul Tehnic ”C.D. Neniţescu” Baia Mare, concursul naţional “Priorităţi şi perspective pentru un mediu durabil”

0
1550

În data de 28 mai 2016, la Colegiul Tehnic ”C.D. Neniţescu” Baia Mare s-a desfăşurat a treia ediţie a Concursului naţional “Priorităţi şi perspective pentru un mediu durabil”, coordonat de doamna profesor inginer Camelia Ardelean.
Partenerii acestei activităţi au fost: Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Asociaţia Uniunea Românilor din Transcarpatia ”Dacia” Ucraina, Agenţia pentru Protecţia Mediului Maramureş, WWF România – filiala Baia Mare, Asociaţia Heidenroslein.
La masa oficială au ocupat un loc de cinste câte un reprezentant de seamă al fiecărui partener: directorul Colegiului Tehnic ”C.D. Neniţescu”, Meheş Adalbert, directoarea adjunctă Maria Bud, Livia Pop – din partea ISJ Maramureş, Rodica Mureşan – din partea APM Maramureş, Magdalena Payer – reprezentant al Asociaţiei Heidenroslein, Silvia Pop – coordonator al Gărzii Ecologice a Primăriei Baia Mare, Raluca Simu – reprezentant al Fundaţiei Liviu Marian Pop, conferenţiar doctor geolog Kovacs Marinel – UTC Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare.
Priorităţi şi perspective pentru un mediu durabil1Au răspuns pozitiv invitaţiei unităţi şcolare din judeţul nostru, dar şi din alte judeţe. Nu au lipsit nici participanţi de peste hotare, mai exact din Ucraina şi Ungaria, a căror participare a fost indirectă de această dată.
Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni. Prima secţiune s-a adresat profesorilor şi s-a desfăşurat sub sloganul: “Protejând natura, protejăm viitorul nostru!” Locul de desfăşurare a fost în CDI-ul liceului. Această activitate a fost coordonată de doamna prof. Manuela Codrea şi de prof. Laszlo Magyarosi.
A doua secţiune, intitulată ”Natura în cuvânt şi culoare!”, s-a adresat elevilor. Ea a fost coordonată de profesoarele Mirabela David şi Codruţa Dănuţ. Această secţiune a avut trei subsecţiuni, fiecare antrenând creativitatea şi imaginaţia elevilor. Astfel ei au creat poezii şi afişe pe tema naturii. De asemenea au confecţionat obiecte vestimentare din materiale reciclabile, care au fost prezentate într-o paradă a modei. Acest moment s-a bucurat din plin de aplauzele publicului. Până cînd juriul a deliberat, toţi cei prezenţi au fost invitaţi să vizioneze o şezătoare coordonată de profesoarele Ion Gabriela, Nechita Adela şi Ţelman Andreea. Ne-au încântat apoi cu dansuri specifice zonei Codrului oaspeţii de la Şcoala din Asuaju de Sus, coordonaţi de directoarea Monica Dulf.
Demonstraţiile de carting din curtea liceului au ridicat nivelul de adrenalină al celor prezenţi. Acest moment a fost urmat de mult aşteptata festivitate de înmânare a premiilor. Premierea s-a făcut separat, pentru elevii de liceu şi pentru cei de gimnaziu.
Cu zâmbetul pe buze şi entuziasmaţi, participanţii au mărturisit că s-au simţit bine şi se vor înscrie şi la ediţia următoare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.