Trei furturi soluţionate de poliţişti

0
457

Activităţile specifice desfăşurate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au dus la identificarea unui băimărean, în vârstă de 56 de ani, bănuit de comiterea unui furt din locuinţă. Din investigaţiile efectuate a reieşit că băimăreanul, folosind chei potrivite, a pătruns într-o locuinţă situată pe Aleea Uranus din Baia Mare, de unde a sustras un telefon mobil şi o tabletă. O parte din prejudiciu a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.
În baza probatoriului administrat, poliţiştii au dispus măsura reţinerii băimăreanului pentru 24 de ore. El urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Poliţiştii din Baia Sprie au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt pe numele unui tânăr, de 27 de ani, din oraş. Acesta este bănuit că în data de 29 mai, în timp ce se afla într-un local public de pe Aleea Minerilor, a sustras telefonul mobil al unui angajat. Telefonul, în valoare de 1.700 lei, a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.
Şi la Târgu Lăpuş poliţiştii au identificat o tânără, de 19 ani, domiciliată în comuna Lăpuş, bănuită că a sustras 222 de lei, dintr-o sală de clasă a unei unităţi şcolare din oraş. Şi în acest caz prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

Poliţiştii au identificat un bărbat condamnat la 7 ani de închisoare pentru contrabandă şi infracţiuni rutiere

Poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Sarasău au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Sighetu Marmaţiei. Ei au identificat un bărbat, de 35 de ani, domiciliat în comuna Bocicoiu Mare, care a fost condamnat la executarea pedepsei de 7 ani închisoare pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi comiterea infracţiunii de contrabandă.
Bărbatul a fost depus în penitenciar unde îşi va executa pedeapsa.

Poliţiştii au acţionat pentru combaterea evaziunii fiscale

Pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul contrafacerii de mărfuri şi în domeniul contrabandei cu ţigări, poliţiştii au verificat 12 societăţi comerciale şi persoane fizice care îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Baia Mare. Astfel, în urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat o infracţiune la Legea 84/1998 privind contrafacerea de mărfuri şi alta la Legea 86/2006 privind Codul vamal.
Poliţiştii au întocmit dosare penale şi au confiscat mai multe articole de îmbrăcăminte şi pachete cu ţigări ce urmau a fi comercializate ilegal.
Şi poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au desfăşurat activităţi pentru combaterea comerţului ilicit pe raza de competenţă. În urma controalelor şi verificărilor efectuate, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.000 lei, la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite. Pentru neregulile constatate, poliţiştii de ordine publică au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 19.000 lei.

O femeie din Vişeu de Sus a fost înşelată de ,,nepotul” din Germania

O maramureşeancă a fost determinată să cumpere şi să transmită codurile de reîncărcare a nouă cartele prepay unui bărbat care a pretins că este nepotul ei. Prejudiciul cauzat este de 400 lei.
În data de 2 iunie, o femeie din Vişeu de Sus a sesizat poliţia că a fost victima unei înşelăciuni.
Ea a declarat că, în perioada 1 – 2 iunie, a fost sunată pe telefonul fix de către un bărbat, care a pretins că este nepotul ei plecat la muncă în Germania. Acesta a rugat-o să-i trimită codurile de reîncărcare a cartelei prepay, întrucât urmează să vină în România şi să i le plătească.
După ce a transmis nouă coduri de reîncărcare, femeia a luat legătura cu mama nepotului şi a aflat astfel că a fost victima unei înşelăciuni.
Poliţiştii desfăşoară activităţi de cercetare în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului.
Pentru a evita să deveniţi victime ale acestui mod de operare, poliţiştii maramureşeni vă sfătuiesc să nu transmiteţi coduri de reîncărcare a cartelelor prepay ca urmare a solicitărilor venite din partea unor persoane ce pretind a vă fi rudenii sau cunoştinţe, dacă nu aveţi certitudinea identităţii acestora.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.