Alţi opt voluntari la centrul SMURD Cavnic

0
768

Centrul zonal SMURD Cavnic funcţionează bine de când s-a inaugurat. Astfel, încă opt voluntari din oraş au mers deja la specializare, în urmă cu două săptămâni, la Sibiu. Numărul total al voluntarilor care deservesc staţia a ajuns acum la 12. Ei activează pe lângă personalul existent, angajat al centrului.
S-a optat pentru sporirea numărului de voluntari deoarece iniţial erau doar patru persoane şi tot la trei zile îi venea rândul fiecăruia. În noile condiţii, ei vor lucra doar o dată la 10 zile. Asta, în condiţiile în care oamenii au un loc de muncă stabil, în alte părţi, deoarece voluntariatul nu este plătit, aşa că ei trebuie să aibă şi o sursă de venit. Când vin la staţia SMURD, o fac gratuit, doar pentru a salva vieţi şi a lucra în folosul comunităţii căreia îi aparţin. De când s-a deschis noul centru la Cavnic, timpii de reacţie s-au redus la câteva minute, în condiţiile în care, până nu exista serviciul SMURD, ambulanţa ajungea din Baia Mare aici în circa 35-40 de minute, pe timp de vară şi chiar într-o oră în iarnă. „Este foarte util că s-a deschis aici la noi în oraş staţia SMURD. Acum, de când suni la 112 şi până vine ambulanţa trec numai 2-3 minute şi medicii au ajuns. Înainte dura de la 35-40 de minute şi până la o oră, în funcţie de anotimp, până venea salvarea de la Baia Mare. Deci nota 10 pentru cei care s-au gândit să înfiinţeze în Cavnic acest centru de urgenţă SMURD”, ne-a declarat Ileana Pop, localnică. „Zilele trecute, unei femei i s-a făcut rău pe drum şi vreau să vă spun că ambulanţa a ajuns la ea în trei minute! Nu am crezut că o să apuc să văd aşa ceva în Cavnic, să suni la 112 şi nici nu închizi bine telefonul că se aude deja sirena de la salvarea care vine”, ne-a explicat un alt cetăţean.
Punctul de lucru de la Cavnic s-a inaugurat în data de 2 aprilie 2016. El este dotat cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, încadrată cu personal voluntar din cadrul primăriei şi un echipaj de prim ajutor SMURD. Astfel, echipa este formată din doi paramedici aparţinând ISU Maramureş şi 12 voluntari care au absolvit cursul de prim ajutor, din cadrul Centrului de Pregătire de la Sibiu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.