Bucurie-supărare la Sighet, după votare!

0
765

Dacă ieri dimineaţă sighetenii s-au bucurat că soarele se vedea clar pe cer, prognoza meteo anunţa ploi după-amiază şi seara în municipiul dintre ape.
Aici, pentru fotoliul de primar, şi-au depus candidatura 6 pretendenţi.
Ieri, bătălia s-a dat totuşi doar între candidaţii alianţei PSD-UNPR, Horia Scubli, viceprimar şi PNL, Alexandru Oros, director al Spitalului Municipal. Cu toate că două tabere numeroase se băteau pentru candidatul lor preferat, a mai fost un grup imens de susţinători ai tânărului candidat independent Tudor Vlad, votat de sighetenii care s-au săturat de certurile electorale între partide sau chiar de PSD sau PNL-PDL!
La cele 31 secţii de votare din Sighetu Marmaţiei unde erau înscrişi pe listele permanente peste 35 de mii de cetăţeni cu drept de vot, preşedinţii secţiilor au declarat pe proprie răspunde că nu sunt membrii sau susţinătorii vreunui partid. La Secţia nr. 93 de la Liceul Pedagogic, preşedinte era Monica Antal, iar vicepreşedinte, Ionela Ţifrac, comisia de 9 persoane fiind completă. Prezenţa la urne, la ora 11, a fost de 10 la sută. La acea oră, credincioşii ortodocşi (români şi ucraineni), romano-catolici, reformaţi sau greco-catolici (români şi ucraineni) se rugau în cele 8 biserici centrale.
Un sighetean spunea ieri: “Oricum am socoti, va câştiga candidatul care a făcut pact cu electoratul ma­ghiar, care este disciplinat şi votează cum cer liderii. Gura lumii zice că PSD-ul a promis UDMR-ului chiar postul de viceprimar! Asta, dacă în Consiliul local Sighet, PSD, UNPR şi UDMR vor avea majoritatea!”
Serviciul de Evidenţă a Persoanelor din subordinea Primăriei Sighetu Marmaţiei a avut un program extins pentru eliberarea actelor de identitate ale persoanelor cu drept de vot ale căror documente au termen de valabilitate expirat. Astfel, acestea au putut obţine un act de identitate provizoriu atât sâmbătă, cât şi ieri, în ziua alegerilor.
Azi, când rezultatele votului de ieri sunt cunoscute, veselia este mare în tabăra câştigătoare. Ceilalţi, nu-s doar supăraţi ci s-au şi apucat de reclamaţii şi contestaţii! Câinii latră, Ro(mânia) trece!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.