Laura Bretan – învingătoare la Românii au talent!

0
1751

Aşa cum spuneam şi în interviul cu Nicoleta Roman, artist liric la Chicago Symphony Orchestra şi profesoara de bel canto a Laurei Bretan, am fost sigură că această fetiţă minunată, care abia a împlinit 14 ani, va fi marea câştigătoare a concursului Românii au talent. Pentru că are o voce care nu se naşte în fiecare zi. Pentru că are o sensibilitate aparte, pentru că atunci când cântă, ea trece în altă dimensiune. A făcut-o şi vineri seara, interpretând aria Vissi d’arte, din Tosca. Trecând peste faptul că Flooooorin Călinescu a încurcat Tosca cu Traviata. Dar ce mai contează! Laura a fost un înger coborât pe pământ.

De altfel, Laura a fost promovată direct în semifinală şi la America’s Got Talent, sezonul 11, ridicând juriul şi sala în picioare. Ce poate să fie mai frumos decât: Vă mulţumesc din suflet la fiecare în parte! Cu ajutorul vostru am câştigat marele premiu la  Românii au talent, dar cel mai mult mă bucur că am îndeplinit dorinţa bunicului meu… Va iubesc!
Din păcate, bunicul ei n-a mai apucat s-o vadă şi s-o asculte. Au ascultat-o bunicii din partea tatălui, care trăiesc în localitatea Vama, Satu Mare. Mama Laurei, Rahela, originară din Haţeg, a emigrat în Statele Unite în 1991, iar tatăl ei în 1994. S-au cunoscut în 1997, iar în 2001 s-au căsătorit în biserica românească Philadelphia din Chicago. Rahela a observat că Laura de mica (pe la 3 ani şi jumătate) are aptitudini muzicale. A încurajat-o şi a susţinut-o.
Am scris despre performanţele Laurei. Ceea ce se ştie mai puţin este că Laura mai are doi fraţi: Estera, şi ea cu o voce deosebită, cu care face duete de multe ori, şi mezinul Petru, un băiat plin de viaţă, micul Pavarotti, cum l-a poreclit profesoara de canto a familiei, Nicoleta Roman. Cu siguranţă trei artişti în devenire.
Nu întotdeauna  a fost uşor, şi nu întotdeauna faima atrage prieteni, dimpotrivă, este de părere Nicoleta.
Slavă Domnului că Laura nu s-a lăsat copleşită şi nu a renunţat, urmându-şi visul. Şi pe al mamei sale, care şi-ar fi dorit să poată studia şi să cânte. Ea crede că Dumnezeu i-a dăruit acest har şi el o va ajuta în continuare să îl împărtăşească şi să aducă astfel bucurie în sufletele oamenilor.
Felicitări Laura Bretan, felicitări, Nicoleta Roman! Vă ţinem pumnii la America’s Got Talent!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.