Alegeri locale în siguranţă în Maramureş

0
344

Din punct de vedere al ordinii şi siguranţei publice, alegerile locale din acest an au fost cele mai sigure din ultimii ani, la nivel naţional nefiind înregistrat nici un eveniment deosebit.
În ziua alegerilor locale, peste 750 de poliţişti au acţionat în judeţul Maramureş, atât în preajma secţiilor de votare, cât şi în zonele cu aflux mare de populaţie, pentru menţinerea ordinii publice şi pentru cercetarea cu celeritate a sesizărilor cu caracter electoral.
Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca, în ziua alegerilor, să nu fie înregistrate situaţii grave, care să afecteze procesul electoral.
Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în această zi, numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani.
Poliţiştii din întreaga ţară desfăşoară activităţi de cercetare cu privire la 245 de semnalări privind posibil vot multiplu, transmise prin intermediul Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot.
Pe toată perioada electorală, însemnând campania electorală, ziua şi pre-ziua votului, faţă de situaţia înregistrată la precedentele alegeri locale din 2012, numărul de sesizări a scăzut cu 43%, infracţiunile sesizate au fost cu 51% mai puţine, iar numărul contravenţiilor a fost mai mic cu 53%.

Mandat european pus în aplicare de poliţiştii maramureşeni

Luni, 6 iunie, poliţiştii din Borşa au depistat şi reţinut un bărbat, de 36 de ani, din localitate, pe numele căruia autorităţile din Italia au emis mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, care a dispus reţinerea lui pentru 24 de ore, iar marţi, 7 iunie, a fost prezentat Curţii de Apel Cluj pentru emiterea mandatului de arestare în vederea extrădării.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.