Forfota alegerilor locale 2016 se încheie

0
503

Trei primari din judeţul Maramureş, Nicolaie Burzo de la Groşii Ţibleşului, Sabin Raţ din comuna Coaş şi Vasile Boitor din Asuaju de Sus, n-au avut contracandidaţi la alegerile din 5 iunie 2016, au candidat singuri pentru fotoliul de primar. Pe Nicolaie Burzo l-au votat 783 de cetăţeni, pe Sabin Raţ – 690, iar pe Vasile Boitor, 430.
• În Ţara Lăpuşului, după numărarea voturilor, funcţiile de primar au fost ocupate la Vima Mică de Liviu Balint; în comun Cupşeni, de Lucia Butcure; pentru comuna Coroieni, a fost reales Găvrilă Ropan; în comuna Lăpuş, Ioan Buda a fost reales; la Băiuţ, Mihai Ceteraş. La Tg. Lă­puş, singurul oraş din Ţara Lăpuşului, pentru funcţia de primar au candidat 5 persoane, printre care şi primarul în funcţie, Mitru Leşe. Din cele 10.924 de persoane cu drept de vot, din Tg. Lăpuş şi 13 sate aparţinătoare, 4.573 de alegători au exprimat voturi valabile, din care Mitru Leşe a obţinut 3.037 de voturi, 66,41%. Iată ce ne-a spus Mitru Leşe, în exclusivitate pentru ziarul „Graiul Maramureşului”: „Am primit cu bucurie şi, totodată, cu multă responsabilitate vestea realegerii mele în funcţia de primar al oraşului Tg. Lăpuş. Am înţeles mesajul transmis de cei peste 3.000 de alegători care m-au votat, şi anume că doresc să continuăm proiectele începute în ultimii ani şi să conlucrăm mai intens şi mai strîns pentru a aborda cu multă responsabilitate provocările continue cu care ne confruntăm atît în oraşul Tg. Lapus cît şi în cele 13 sate aparţinătoare. Nu pot decît să îmi exprim respectul faţă de alegătorii care au apreciat schimbările în bine care s-au produs în comunitatea lor în ultimii ani şi nu s-au lăsat impresionaţi de răutăţile şi atacurile electorale venite din partea unora dintre contracandidaţii mei. Rezultatul electoral mă onorează şi, în acelaşi timp, mă obligă. Scorul electoral mă va determina să ridic şi mai sus ştacheta responsabilităţii echipei mele şi a celor care activează în administraţia oraşului”. L-am întrebat pe primarul Leşe cum a sărbătorit victoria. Ne-a spus că a fost acasă în sat, la tatăl său, împreună cu care a cosit iarba din curte.

Ioan Pasere, primarul din Strâmtura
Ioan Pasere, primarul din Strâmtura

• Din comuna Strîmtura, de le valea Izei, consemnăm un fapt unic. După ce s-au încheiat votarea şi numărarea voturilor, pe la ora 22,30, peste 300 de cetăţeni din Strîmtura şi din satele aparţinătoare, Slătioara şi Glod, s-au adunat în curtea şcolii, ca să îl sărbătorească pe noul primar ales. A venit un mic taraf cu ceteră, zongoră şi tobă. Primarul nou este tot cel vechi, Ioan Pasere, reales cu 1.196 de voturi, adică 72,25%. Muzica a început să cînte şi s-a încins o petrecere. Primarul s-a emoţionat pînă la lacrimi, a reuşit să spună: „M-aţi ales să duc lucrurile la bun sfîrşit şi pentru asta vă mulţumesc. Este victoria mea şi a dumneavoastră şi promit că n-o să vă dezamăgesc”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.