O capodoperă a lui Dumnezeu

0
387

Trei milioane de români au semnat un memoriu pentru îndreptarea şi precizarea unei formulări din Constituţia României: Nu soţi, ci bărbat şi femeie, aşa cum a scris Dumnezeu. N-am apucat să semnez şi eu.
La facerea lumii, “La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul”. Apoi a lucrat mai departe la facerea lumii. Şi în fiecare seară, S-a uitat la ce a înfăptuit peste zi. “Şi a văzut Dumnezeu că e bine”. După toate “A făcut Dumnezeu pe om după chipul său”. Apoi “a adus Domnul Dumnezeu asupra lui Adam somn greu; şi dacă a adormit, a luat una din coastele lui şi a plinit locul cu carne. Iar coasta luată din Adam a făcut-o Domnul Dumnezeu femeie şi a adus-o la Adam”. În toată creaţia, alături de macrocosmos, microcosmos, de infinit şi de celelalte capodopere, Adam şi Eva, bărbat şi femeie, cu toată omenirea formează o capodoperă a lui Dumnezeu.
Dacă Dumnezeu, când l-a adormit pe Adam şi i-a făcut femeie, ar fi făcut încă un Adam şi i-ar fi spus primului Adam să se scoale că i-a făcut un soţ, atunci toată această capodoperă a lui Dumnezeu s-ar fi distrus.
Prin aceasta, după trei milioane de români, semnez şi eu, la urmă,
Prof. Dr. Nuţu Roşca

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.