Dorim să ştim…

0
682

Handbalul a avut în acest oraş, pe parcursul acestui an, o activitate foarte zbuciumată. Au fost presiuni asupra antrenorilor, conducătorilor, în vederea obţinerii unor rezultate peste puterea de exprimare a echipelor de băieţi + fete din Baia Mare. Se vorbeşte public cum că au fost cheltuieli enorme pentru aceste echipe, prin sumele alocate în perspectiva viitoarelor rezultate. Eşecul survenit a fost la capătul opus al dorinţelor, de unde şi nemulţumirile transformate în expresii ca: bandiţi, hoţi etc. Dorim să evităm orice etichetare şi vrem să credem că toţi au fost persoane onorabile şi de bună credinţă, dar, fără a explica adevărul, nu putem să facem aprecieri pozitive asupra acestor lozinci. În această situaţie fiind, dorim să adresăm două întrebări:

1. Cine conduce destinul sportului în Maramureş, dar în special la handbal b+f?

Nu se poate ca într-un judeţ ca Maramureşul, care a fost a II-a capitală a sportului, acesta să rămînă fără conducător? Nu există un partid, o instituţie care a investit sau alte organe orăşeneşti sau judeţene, ce pot sau le-ar putea reveni sarcina să facă o analiză pertinentă a întregii activităţi pe timp de un an?
Campionatul s-a terminat, cupele s-au terminat  şi trebuie să se ia o măsură pentru viitor. Noi, băimărenii, nu ştim unele lucruri. Dar cerem să se facă o analiză PUBLICĂ, nu internă, la nivel de club, analiză care să apară în mass-media judeţeană, pentru că avem dreptul să ştim, plătind abonamente, bilete, donaţii, sponsorizări. Dorim, de asemenea, o analiză financiară PUBLICĂ şi responsabilă la nivel de municipiu, compusă din relatări de pe următoarele documente: state de plată cu toţi angajaţii pe bani publici şi de la sponsori. În final să se comunice deficitul financiar în urma căruia echipele intră în incapacitate sau insolvenţă şi de unde provine acesta. Tot în acest material, clubul să aibă tăria să anunţe vinovatul sau vinovaţii.

2. Despre perspectivă

Credem că acest colectiv care a dus la descalificarea sau insolvenţa clubului de b+f nu mai poate continua, ar trebui să se facă propuneri pentru viitor. Acest colectiv trebuie înlocuit cu un alt organism nou. Este un colectiv care a dat dovadă de incapacitate şi că nu deţine soluţii pentru viitor; să nu-i lăsăm să mai facă greşeli în continuare, să se ducă la un alt sau asemănător dezastru.
A se reţine că pentru a se ajunge aici, alţii au muncit enorm, fără prea mari salarii. Acum, cu salarii enorme, negociate, s-a ajuns la faliment. Denotă mare incompetenţă!
Aşteptăm, poate (de ce nu?), o plenară, cu participare numeroasă de pricepuţi, nepricepuţi, sponsori, galerie, oameni de bine, care umplu tribunele meci de meci.
Prof. Constantin Bogdan, fost antrenor de handbal

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.