Înălţarea Domnului (Ziua Eroilor) la Vişeu de Jos

0
1602

Pomenirea eroilor la praznicul Înălţării Domnului a fost oficiată  încă de la primele ore ale dimineţii la Primăria Vişeu de Jos, în faţa monumentului ridicat în cinstea celor care s-au jertfit pentru patrie şi neam în cele două războaie mondiale, dar şi pe timp de pace. La eveniment a luat parte domnul primar Gavrilă Şimon,  alături de întreaga echipă administrativă, Consiliul local Vişeu de Jos şi creştini de seamă ai comunei.
Odată cu terminarea slujbei de pomenire, clopotele tuturor lăcaşurilor de cult ortodoxe şi greco – catolice au fost trase, în semn de recunoştinţă faţă de eroii localităţii, anunţând slujbele de pomenire de la parohiile vişeuane. Sfânta Liturghie s-a încheiat la toate parohiile cu pomenirea celor căzuţi. La Parohia nr. 1 au fost prezenţi reprezentanţi ai poliţiei, poliţiei TF şi poliţiei de frontieră din zonă, într-un număr important.
Elevii Şcolii Gimnaziale Vişeu de Jos au pregătit momente speciale pentru Ziua Eroilor, la cele două biserici ortodoxe din centrul comunei. La Parohia nr. 1, programul a fost pregătit de prof. înv. primar Viorica Galbin,  iar la parohia nr. 2, de prof. Viorica Năsui şi prof. Anca Tomoiagă. Elevii au cinstit prin cântece şi poezii patriotice eroii, amintindu-le tuturor de cei aproximativ 300 de eroi ai comunei care şi-au pierdut viaţa pentru întregirea neamului, pentru libertatea şi demnitatea poporului român.
Primarul comunei, Gavrilă Şimon, dar şi creştinii, i-au sprijinit pe preoţii parohi, care  au jucat un rol esenţial în continuarea acestei tradiţii de sute de ani. S-a reuşit astfel un eveniment deosebit, cu respect pentru credinţă, dar şi pentru înaintaşi şi valorile neamului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.