Mircea Dinculescu – în arest preventiv pentru 30 de zile

0
518

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Biroul Teritorial Baia Mare au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii MIRCEA DINCULESCU, arhitect şef în cadrul Primăriei Baia Mare, pentru luare de mită, în formă continuată, şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, faţă de inculpatul VAIDA FLORINEL MIHĂIŢĂ, om de afaceri, cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită, în formă continuată.
În cauză, există date şi probe prin care, în perioada 2015-2016, inculpatul Dinculescu Mircea, în calitate de arhitect şef în cadrul Primăriei Baia Mare, a pretins şi primit de la inculpatul Vaida Florinel – Mihăiţă suma de 5.000 euro, în vederea sprijinirii acestuia pentru obţinerea aprobării recepţiei finale a unui imobil pentru care se eliberase anterior autorizaţia de construire.
În acelaşi context, la data de 9 martie 2016, inculpatul Dinculescu Mircea i-a mai pretins omului de afaceri suma de 1.000 euro.
Sumele de bani cu titlu de mită au fost pretinse şi primite de inculpatul Dinculescu Mircea în condiţiile în care acesta avea cunoştinţă despre faptul că omul de afaceri nu respectase proiectul de construcţie, că acesta modificase proiectul de structură şi despre alte aspecte care impuneau demolarea construcţiei.
De asemenea, arhitectul şef l-a mai asigurat pe inculpatul Vaida Florinel Mihăiţă că-l va sprijini în demersurile viitoare în legătură cu eliberarea unei autorizaţii de reconstrucţie şi alte etape de avizare pentru aprobarea recepţiei finale a imobilului.
Prin încheierea penală nr. 8/DL/10.06.2016, pronunţată de Tribunalul Maramureş, avînd ca obiect propunerea de arestare preventivă, formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Biroul Teritorial Baia Mare, pe numele inculpatului Dinculescu Mircea, arhitect şef în cadrul Primăriei Baia Mare, s-au dispus următoarele: „În temeiul art. 226 raportat la art. 223 alin. 2 C.p.p., dispune arestarea preventivă a inculpatului DINCULESCU MIRCEA (…) cercetat pentru infracţiunea de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 modificată şi completată, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, pe o durată de 30 de zile începând cu data de 10.06.2016 până la data de 09.07.2016 inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.