Protocol de colaborare la nivel judeţean între PSD şi PMP

0
497

Preşedinţii PSD Maramureş, Gabriel Zetea şi PMP Maramureş, Adrian Todoran, au semnat un protocol de colaborare politico-administrativ pentru următorii patru ani, între cele două formaţiuni politice, la sediul PSD Maramureş.
Pactul de colaborare s-a parafat în cadrul conferinţei comune a celor două partide reprezentate de liderii filialelor judeţene. Liderul social-democraţilor maramureşeni a subliniat faptul că, odată confirmate rezultatele finale ale alegerilor locale din 5 iunie 2016, la nivelul judeţului, au început consultări cu toate forţele politice care au trecut pragul de 5%. Alături de preşedintele PSD Maramureş s-au aflat consilierii judeţeni Anton Rohian, Emil Marinescu şi Cosmin Drulea, în timp ce PMP Maramureş a fost reprezentat de liderul partidului, Adrian Todoran, precum şi de primii trei candidaþi aflaţi pe lista Consiliului Judeţean, Lucian Morar, George Moldovan şi Cornel Varga: „Am purtat, în ultimele zile, discuţii cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Baia Mare, cu cei ai PMP, UDMR şi PER, mai puţin cu cei ai PNL. Noi, social-democraţii maramureşeni avem un principiu: atâta vreme cât oamenii politici pun mai presus de interesul judeţului şi interesul cetăţeanului, interesul personal, concentrându-se doar la funcţiile pe care şi le doresc, nu vom avea negocieri. Iar în prezent, actuala conducere liberală asta încearcă să discute: propriul interes. Cel mai repede ne-am înţeles cu reprezentanţii Mişcării Populare Maramureş, care au pus interesul judeţului în prim-plan. Maramureşenii ne-au votat pentru a colabora în interesul fiecărui cetăţean şi trebuie să asigurăm stabilitate şi echilibru”, a declarat liderul PSD Maramureş, Gabriel Zetea. Protocolul semnat între PSD şi PMP este public şi prevede, punctual, o colaborare care să ducă la stabilitate politică şi administrativă în judeţ. Pentru ca acest fapt să se realizeze, cele două formaţiuni vor avea, periodic, consultări. Mai mult, PSD susţine candidatura unui reprezentant PMP pentru o funcţie în executivul viitorului Consiliu Judeţean.

PMP îl susţine pe Lucian Morar pentru funcţia de vicepreşedinte al CJ

Preşedintele Partidului Miş­carea Populară Maramureş, Adrian Todoran, a declarat că semnează acest protocol de colaborare cu PSD fiindcă „a stat la discuţii cu oameni care nu vor să schimbe, ci vor să continue proiectele începute în Maramureş”. Liderul PMP consideră că, alături de PSD, vor reuşi să îşi onoreze promisiunile lansate în campania electorală: „Faptul că intrăm cu oameni tineri în Consiliul Judeţean este extrem de important. PMP a dorit să semneze protocolul cu PSD, deoarece a fost primul partid care ne-a întins o mână, care ne-a invitat la masa negocierilor. PMP îl susţine pe Lucian Morar pentru executivul CJ”, a subliniat Adrian Todoran.
Lucian Morar, propunerea PMP şi PSD pentru una din cele două poziţii de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş a declarat că acesta este un moment important pentru ceea ce înseamnă abordarea judeţului în următorii patru ani: „PSD a câştigat detaşat alegerile şi PMP consideră că social-democraţii trebuie să îşi asume funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş. Discuţiile între cele două formaţiuni politice au fost uşoare, ne-am compatibilizat pe ceea ce înseamnă următorii patru ani, eu şi colegii mei am ajuns la un consens şi am stabilit că îl vom susţine pe Gabriel Zetea pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, fiindcă şi din poziţia de vicepreşedinte al CJ, a avut un aport semnificativ în demararea podului peste Someş la Ulmeni şi nu numai”, a precizat prim-vicepreşedintele PMP Maramureş, Lucian Morar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.