Elevi băimăreni în programul Erasmus+

0
544

Şase elevi de la Colegiul Tehnic “George Bariţiu” (dir. prof. Vasile Graţian Pop), însoţiţi de prof. Daniela Chinde, au participat la activităţile de învăţare/formare/predare în Strazhitsa, Bulgaria.
Sub egida programului Erasmus+ , finanţat de Comisia Europeană, Parteneriate strategice în domeniul şcolar, în cadrul proiectului “Innovative Learning and Teaching Activities”, patru ţări europene partenere în proiect au participat la întâlnirea găzduită de General Secondary School Angel Karaliychev, Strazhitsa, între 5 şi 11 iunie 2016. Pe parcursul celor 7 zile, activităţile la care au luat parte elevii au avut ca teme principale de studiu Competenţe de bază în matematică, Securitatea pe internet şi studierea surselor de energie regenerabilă în Europa.
În focus grupuri internaţionale, elevii din România, Italia, Germania şi Bulgaria au participat la workshop-uri, conferinţe, dezbateri, sesiuni de prezentare a materialelor create şi la ore de curs, dezvoltîndu-şi atît competenţele digitale, cît şi cele de comunicare în limba engleză. Au fost efectuate vizite de lucru la companii private, care operează în domeniul electronicii şi al energiilor regenerabile, precum şi la universităţi din Ruse şi Veliko Târnavo, unde elevilor le-au fost prezentate programele de studiu internaţionale, pe care le pot accesa în calitate de cetăţeni ai Uniunii Europene.
Pe de altă parte, pe parcursul reuniunii, elevii au avut ocazia de a cunoaşte cultura bulgară, din interior, deoarece au fost cazaţi în familiile partenerilor bulgari. “A fost o ocazie unică pentru mine să locuiesc cu o familie bulgară şi trebuie să mărturisesc că m-am simţit ca acasă, încă din prima zi, partenerii bulgari fiind foarte calzi şi ospitalieri. Aştept cu nerăbdare să vină şi ei în Romania, să le pot arăta tradiţionala ospitalitate românească, fiindcă simt că mi-am făcut prieteni pe viaţă” – Radu Costan, clasa a XI-a.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.