Gimnastică ritmică. 25 de medalii pentru Baia Mare

0
745

Baia Mare a fost capitala gimnasticii ritmice. Pentru trei zile, sala sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare a găzduit Campionatul Naţional Şcolar de Gimnastică Ritmică, organizat de MENCS, dar susţinut financiar de mai mulţi sponsori iubitori ai gimnasticii.

Organizat de catedra de gimnastică ritmică a LPS Baia Mare şi CSŞ 2 Baia Mare, în parteneriat cu Primăria Baia Mare, DJST Maramureş şi ISJ Maramureş. Participarea a fost numeroasă, 180 de sportive evoluînd la toate categoriile de clasificare, de la Mica Gimnastă la junioare şi senioare, atît la probe individuale cu obiecte – coardă, cerc, minge, măciuci, panglică – cît şi la proba de ansamblu fără obiect, la categoriile mici de vîrstă, şi ansamblu cu mingi la junioare. Gimnastele provin de la 9 cluburi din ţară, din: Reşiţa, Bistriţa, Timişoara, Constanţa, Oradea, Iaşi, Tg. Mureş şi Baia Mare. Deşi programul de concurs a fost foarte aglomerat, sportivele băimărence au avut nervii tari şi au demonstrat că au valoare şi că sînt foarte bine pregătite, cucerind: 11 medalii de aur, 9 de argint şi 5 de bronz.
LPS Baia Mare s-a impus categoric la categoria junioare, unde atît echipa, cît şi cea de ansamblu cu mingi au obţinut locul I (Medeea Mic, Marcela Rob, Iasmina Naşc, Iulia Iluţ şi Ştefania Borz). Medalii de aur au mai luat Marcela Rob la individual compus, măciuci şi panglică. Medeea Mic a cucerit aurul la coardă, cerc şi minge, iar Maria Chişcasa, cat. a IV-a la individual compus, coardă şi panglică. Medalii de argint au fost cucerite de: Maria Chişcasa la coardă, fără obiect, Medeea Mic la individual compus şi măciuci, Marcela Rob la cerc şi minge. Echipa de cat. a III-a, formată din Ştefania Borza, Gianina Suciu, Lorena Chişcasa, Larisa Chioncu şi Patricia Nemeş a obţinut medalia de argint. De asemenea, aceeaşi medalie a cucerit şi echipa de cat. a IV-a şi ansamblu fără obiect, compusă din Maria Chişcasa, Amelia Hendrea-Filip, Andrada Sabo-Lucaciu, Sara Oltean, Julia Vatră şi Szokacs Andreea. Cele cinci medalii de bronz au revenit sportivelor: Miriam Bărbos – Mica gimnastă, 6 ani; Lorena Chişcasa – cerc; Marcela Rob – coardă; Iasmina Naşc – minge şi Medeea Mic – panglică.
Brigada de arbitraj a fost formată din 12 arbitre pentru dificultate şi execuţie, fiind condusă din postura de arbitru de referinţă de Ştefania Chiriac – expert tehnic în FRGR.
Organizatorii aduc mulţumiri echipei de voluntari, elevi de la LPS Baia Mare, care au susţinut concursul din punct de vedere tehnic, profesoarelor şi antrenoarelor care au pregătit sportivele – Carmen Coca, Mihaela Borz, Anamaria Dârlea şi Ileana Iakob. Mulţumiri se aduc şi sponsorilor, şi părinţilor, care s-au implicat cu timp şi suflet pentru ca toată lumea să se simtă bine la Baia Mare. Şi, nu în ultimul rînd, mulţumiri domnului director  Adrian Gherghel, care a acordat tot sprijinul catedrei de gimnastică ritmică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.