Acţiuni în forţă la frontiera de nord pentru depistarea contrabandiştilor de ţigări

0
437

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat aproximativ 19.000 de pachete cu ţigări, în valoare de peste 159.000 lei, în cadrul mai multor acţiuni desfăşurate în zona de competenţă.

La Halmeu           
Marţi, 14 iunie, în jurul orei 18, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu s-a prezentat, pentru a intra în România, Marianna S., 41 de ani, cetăţean maghiar cu domiciliul în Ucraina. Femeia conducea un autovehicul marca Volkswagen Touran, înmatriculat în străinătate.
Având suspiciuni că femeia ar transporta produse accizabile, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali un control amănunţit asupra maşinii. Astfel, într-un loc special amenajat, în caroseria autoturismului, au fost descoperite 5.200 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, pachete pe care nu era aplicat nici un timbru fiscal. Valoarea ţigărilor se ridică la 23.400 lei.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, la fel şi autoturismul, în valoare de aproximativ 20.000 lei. Totodată, conducătoarea auto a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.
La Petrova
Tot în data de 14 iunie, în jurul orei 3, un echipaj al poliţiei de frontieră, într-o zonă împădurită, a observat, pe raza localităţii de frontieră Petrova, un autoturism de teren, încărcat cu colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea autoturismului, fiind necesară blocarea acestuia, deoarece şoferul nu s-a supus somaţiilor legale. A fost identificat şi reţinut conducătorul auto, cetăţeanul român P. G., în vârstă de 47 ani, domiciliat pe raza judeţului nostru.
Cu ocazia controlului efectuat asupra maşinii au fost descoperite 21 de colete cu ţigări, motiv pentru care persoana şi autoturismul au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră pentru continuarea cercetărilor.
În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 10.249 de pachete de diferite mărci, în valoare de 93.000 lei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.