Încă o armă confiscată de poliţişti

0
515

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Maramureş au continuat verificările specifice pentru respectarea prevederilor legale referitoare la regimul armelor.
Astfel, în cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat că, un tânăr, de 25 de ani, din Baia Sprie, deţine o armă neletală, scurtă, chiar dacă nu este autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii. Tânărul a declarat că a primit arma cadou de la o rudenie în luna aprilie a.c.
Poliţiştii au dispus ridicarea armei în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii unei infracţiuni la regimul armelor.

Transporturi ilegale de material lemnos, sancţionate de poliţişti

Poliţiştii maramureşeni acţionează permanent pentru protejarea fondului forestier şi identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care comit ilegalităţi silvice. Luni, 14 iunie, în urma unor acţiuni organizate la Seini şi Vişeu de Sus, poliţiştii au depistat două persoane care transportau ilegal lemn. S-au aplicat amenzi în valoare de 11.000 lei, iar lemnul, peste 30 mc, a fost confiscat.
• Poliţiştii oraşului Seini au acţionat pe DJ 109I şi pe DE 58 pentru depistarea persoanelor care transportă ilegal material lemnos. În cadrul acţiunii au fost verificate mai multe autovehicule care transportau lemn. Astfel, poliţiştii au identificat un bărbat, de 39 de ani, care transporta, cu o remorcă, peste 28 mc de lemn, fără a deţine documentele legale necesare. Conform prevederilor Legii 171/2010, poliţiştii au dispus confiscarea materialului lemnos şi sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amendă în valoare de 7.000 lei.
• Şi poliţiştii din Vişeu de Sus au acţionat pe raza de competenţă pentru identificarea persoanelor care efectuează transporturi de material lemnos, fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de legislaţia în domeniu. Astfel, pe strada Dragoş Vodă, poliţiştii au oprit pentru control un autovehicul care transporta cherestea, de esenţă răşinoase. Deoarece conducătorul auto, un bărbat, de 45 de ani, din Vişeu de Jos, nu a putut prezenta avizul de însoţire a materialului lemnos sau alte documente legale, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 4.000 lei, iar lemnul transportat a fost confiscat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.