Întâlnirea grupului de lucru pentru implementarea Programului Operaţional de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate (POAD)

0
369

În baza Ordinului Prefectului nr. 167/18.04.2016, ieri, 15 iunie, a fost convocat la Palatul Administrativ din Baia Mare grupul de lucru pentru implementarea Programului Operaţional de Ajutorare a Persoanelor Defavo­ri­zate (POAD), conform HG 799/2014.

Ministerul Fondurilor Eu­ropene a adus la cunoştinţă că, pentru judeţul Maramureş furnizorul pentru livrarea produselor alimentare este S.C. NED Group din Constanţa. Anul acesta, grupul de lucru a cerut administraţiilor publice locale din judeţ, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş, Casei Judeţene de Pensii Maramureş şi Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţii Sociale Maramureş reactualizarea bazelor de date cuprinzând persoanele care corespund criteriilor de eligibilitate, ca beneficiari ai programului. Până în prezent, sunt identificaţi ca potenţiali beneficiari aproximativ 80.000 de persoane. La solicitarea Ministerului Fondurilor Europene şi Instituţiei Prefectului – Judeţul Maramureş s-a iniţiat un Acord de cooperare privind derularea POAD 2015/2016, la care sunt parte şi autorităţile locale din judeţ, urmând a fi definitivat în perioada imediat următoare. Grupul de lucru constituit a analizat conţinutul documentului privind instrucţiunile pentru realizarea controalelor în derularea POAD. Acest document a fost pus la dispoziţia autorităţilor locale pentru a fi informaţi cu privire la responsabilitatea acţiunilor lor. Se are în vedere pregătirea controlului pe patru componente: control la livrare-recepţie; control la distribuţie; control la furnizor; control pentru verificarea reclamaţiilor privind calitatea produselor distribuite. În timp ce primele două controale vor fi asigurate de grupul de lucru, ultimele două vor cădea în sarcina ANSVA Maramureş. Ministerul a furnizat deja un model orientativ de afişaj în cadrul programului; afişajul va avea loc la toate punctele de distribuire. Referitor la începerea procesului de livrare a produselor pentru judeţ, Ministerul Fondurilor Europene va comunica în perioada imediat următoare graficul de livrare, fapt ce va fi adus la cunoştinţa publicului. Astfel de şedinţe de lucru au ca scop creşterea calităţii acţiunilor de distribuire a alimentelor, în condiţii de siguranţă şi eficienţă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.