PSD Maramureş a încheiat un protocol de colaborare şi cu UDMR

0
608

Miercuri, 15 iunie 2016, Partidul Social Democrat (PSD) Maramureş a semnat protocolul de colaborare poli­tico-administrativă între filialele judeţene ale PSD şi UDMR.
Alături de preşedintele PSD Maramureş s-au aflat consilierii judeţeni Emil Marinescu, Emil Muntean şi Cosmin Butuza, în timp ce UDMR-ul a fost reprezentat de preşedintele Organizaţiei Teritoriale Baia Mare, Noemi Vida, Istvan Beres, preşedintele Organizaţiei Teritoriale Maramureşul istoric, precum şi de cei doi consilieri judeţeni aleşi pe lista UDMR pentru mandatul 2016 – 2020, Gyongyilke Bondi şi Ştefan Kokenyesdi. „Zilele trecute am încheiat protocolul cu reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară, iar acum semnăm protocolul de colaborare administrativă şi politică cu UDMR. Semnăm pentru colaborare şi susţinere reciprocă în cadrul Consiliului Judeţean Maramureş, dar şi la nivelul consiliilor locale, pentru următorii patru ani. Cu UDMR am avut mereu o colaborare corectă şi principială în Maramureş. Aşa se întâmplă când oameni de onoare stau de vorbă şi rezolvă problemele comunităţii, iar acest protocol vine ca un lucru firesc. Am purtat discuţii şi negocieri pentru a genera majoritate în Consiliul Judeţean şi în cadrul consiliilor locale, pentru a susţine programele de guvernare pe care le-am propus, cu toţii, în campania electorală. Îmi doresc ca, în perioada următoare, să mai semnăm contracte cu alte formaţiuni, pentru a avea o majoritate cât mai largă, majoritate care să ne permită să promovăm proiectele vitale pentru judeţ, care au fost deja demarate, însă şi pentru a iniţia proiecte noi. Totodată, ne vom acorda susţinere pentru ca proiectele noastre să se bucure atât de susţinere judeţeană, cât şi naţională. Vom susţine în continuare, alături de UDMR, proiectul drumului expres Baia Mare – Vaja. Protocolul prevede câteva puncte logice, corecte, de a acţiona împreună în interesul Maramureşului. UDMR va susţine propunerile PSD pentru executivul Consiliului Judeţean, iar PSD susţine UDMR pentru poziţia de viceprimar în cele două municipii, Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei”, a declarat preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

Noemi Vida: ”Am stat la discuţii cu PSD şi am întâlnit oameni care vor să facă ceva pentru comunitate”

Formaţiunea UDMR este constituită din două organizaţii, Baia Mare şi Maramureşul istoric, cu doi copreşedinţi, Noemi Vida şi Istvan Bereş. UDMR are şi o conducere judeţeană care este preluată, câte un an, de unul dintre cei doi copreşedinţi, iar anul acesta, preşedintele filialei judeţene este Noemi Vida. ”Am stat la discuţii cu PSD şi am întâlnit oameni care vor să facă ceva pentru comunitate, să schimbe ce nu este bine. Sloganul nostru în campania electorală a fost ”Respect pentru comunitate” şi asta dorim să arătăm şi în continuare. Am decis să semnăm alături de PSD protocolul la nivelul Consiliului Judeţean şi al consiliilor locale, deoarece am lucrat foarte bine cu social-democraţii în toţi aceşti ani. Am spus că UDMR este, a fost şi va fi un partener loial şi asta aşteptăm şi de la colegii noştri. O mână întinsă ne obligă să fim corecţi şi să realizăm o administraţie performantă”, a declarat Noemi Vida, preşedintele organizaţiei UDMR Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.