Începe programul „Rabla 2016”

1
469

Persoanele fizice îşi pot cumpăra un autoturism nou prin Programul “Rabla”, de la producătorii şi dealerii autorizaţi, a anunţat Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.
În cazul „Rabla Clasic” rămâne în vigoare prima de casare de 6.500 lei, cu posibilitatea accesării suplimentare a două eco-bonusuri pentru următoarele situaţii: un eco-bonus de 750 lei, care poate fi adăugat primei de casare, în cazul în care românii aleg să-şi cumpere o maşină al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, respectiv un eco-bonus în valoare de 1.500 lei, pentru situaţia în care populaţia optează pentru un autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid.
Pentru acest an, bugetul alocat celor două programe este de 220 milioane lei, din care 75 milioane lei sunt alocate extensiei „Rabla Plus”, atât pentru achiziţionarea de autovehicule noi electrice şi electrice hibride, cât şi pentru finanţarea reţelei de staţii de încărcare a acestora.
În ceea ce priveşte extensia „Rabla Plus”, românii care vor să aleagă o maşină care nu poluează beneficiază din partea AFM de două tipuri de eco-tichete: un eco-tichet de 5.000 lei pentru achiziţionarea unui autoturism nou electric-hibrid sau un eco-tichet de 20.000 lei pentru maşinile noi 100% electrice.
Programul „Rabla Plus” este programat să demareze până la sfârşitul lunii iunie, în prezent producătorii fiind în procedură de validare.
Cele două axe ale programului pot fi accesate de către populaţie separat sau combinat. În situaţia în care un cumpărător deţine o maşină veche pentru casat şi doreşte să achiziţioneze un autoturism nou 100% electric sau nou electric hibrid, va beneficia de un sprijin financiar de aproximativ 6.000 de euro, deoarece va primi, concomitent, atât prima de casare de 6.500 lei, cât şi eco-tichetul de 20.000 lei sau cel de 5.000 lei.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.