69 de adolescenţi au făcut încă un pas spre devenirea lor

0
3547

Proiectul Culorile iubirii, derulat de Liceul de arte Baia Mare, sub coordonarea Ameliei Bănică, a fost cadoul oferit elevilor celor trei clase, două de muzică şi una de arte plastice, de-a VIII-a. 69 de adolescenţi frumoşi au trăit clipele emoţionante ale finalizării unui ciclu important din viaţa lor de elevi. Alături de ei, dascălii, cei care le-au călăuzit paşii, şlefuindu-le talentul şi abilităţile artistice. Şi părinţii.
O sală încărcată de emoţii şi frumos. Fiindcă nimic nu poate fi mai frumos decât copiii şi arta. Iar dacă aceşti copii au trecut printr-un liceu de arte, sunt cu atât mai norocoşi şi mai pregătiţi pentru a şti ce să aleagă mai departe pentru devenirea lor.
Cu coroniţă sau nu, toţi absolvenţii au trăit la maxim momentul acesta. Au fost multe premii, au fost şi medii de zece, două dintre absolvente, una dintre ele fiind Iulia Bozga, fiind şefe de promoţie, au transmis mesajul lor pentru dascăli şi pentru şcoală. Am văzut-o pe Ara Pintican predând cheia generaţiei care urmează şi mi-am reamintit primul ei concert; l-am ascultat pe Claudiu Pintican, vorbind în numele părinţilor despre această generaţie de norocoşi. A fost apoi mesajul muzical, din care n-a lipsit micuţul ANAKIN, care şi el şi-a luat la revedere de la grădi şi a intrat în clasa pregătitoare.
Lucrările desenate sau pictate de copii au colorat sala de spectacole, fotografiile… fericite au rulat în sunetul muzicii, de chitară sau vioară, întărind încă o dată ideea că ne naştem din iubire şi trăim în iubire. Că iubirea este rostul şi încununarea vieţii, că este rezultatul unei bune creşteri şi al educaţiei pe care o primim.
Iar arta nu poate fi decât plină de iubire. Pe elev trebuie să ştii să ţi-l apropii, să-l cunoşti şi să-l înţelegi. Şi să nu uităm că profesorul trasează elevilor zonele de cultură sau incultură. Imaginea dascălului adevărat se regăseşte în sufletul fiecărui elev, iar profesorul adevărat te învaţă formulele miraculoase ale succesului şi reuşitei în ceea ce ţi-ai propus. Dascălul adevărat te educă şi să ştii să pierzi într-o competiţie, să respecţi pentru a fi respectat şi să dăruieşti pentru a putea primi.
Acestea le-am simţit privind chipurile luminate de speranţă ale adolescenţilor de pe scenă. Şi ascultând cuvintele profesorilor lor.
Drum bun spre aceeaşi şcoală, sau spre alte şcoli, frumoşi adolescenţi!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.